Diskuze

Amazon znovu pod palbou. Jeho dodavatel v Číně vykořisťuje děti

Stovky čínských školáků ve věku šestnácti let pracují do vyčerpání a často nelegálně, aby firma Foxconn, subdodavatel on-line gigantu Amazon, splnila výrobní cíle. Ukazují to dokumenty, které shromáždil britský deník The Guardian. Foxconn pochybení přiznává a chce je napravit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J51a66n 14N40o56v10á90k

10. 8. 2019 7:48

Normální brigáda, nechápu co je na tom špatného. To, že brigádníci vykrývají díry ve směnách a dělají nějaké přesčasy je normální, kvůli tomu se přece nabírají. Navíc to bylo v podstatě součástí jejich praxe ve škole a jen na 2 měsíce, takže jim to určitě neuškodí a alespoň se naučí pracovat. Pořád lepší, než aby v 25 nastoupili do první práce a jediné co budou umět je spustit si Facebook.

2 3
možnosti
LM

Normální brigáda je pro vás práce nezletilého 6 * 10 hodit týdně v nelegálních podmínkách (noční, přesčasy, vysoké teploty)? Praxe je pro vás práce v nesouvisejícím oboru, jako podmínka nastoupení do práce v souvisejícím oboru a v případě nevyhovění je ohroženo celé studium?

Mimochodem - v Číně je Facebook (tak jako spousta jiných věcí) zakázaný, takže blábolíte i v poslední větě - blahopřeji ;-)

1 1
možnosti
LH

Je to mimo téma, ale fakt je někdo ochotný mít doma permanentní odposlech (Alexa) a navíc za něj platit?

3 0
možnosti
MS

M61a32r87c45e15l 70S56u72p

9. 8. 2019 18:27

Připomíná mi to takovou drsnější variantu "bramborových brigád" u nás před revolucí.

3 3
možnosti
LM

Srovnáváte bramborovou brigádu s prací 6 * 10 hodin v týdnu v přehřáté hale?

1 2
možnosti
PS

Amazon to samozrejme vi, protoze ma svoje lidi trvale pritomne u vyroby. Stejne tak jako Apple.

8 0
možnosti
OZ

To že má trvale své lidi u té výroby je pro mě úplně novinka, co vím tak u nás, jako u jejich dodavatele, dělá jenom audity jestli je všechno v pořádku a není něco v nesouladu s tím co Apple po svých dodavatelích vyžaduje.

0 0
možnosti
TP

Se mi libi jak tyto velke nadnarodni firmy jsou prekvapene ze na ne nekdo ve tretim svete dře za par dolarů vyplaty. Samozrejme o tom dobře ví.

15 0
možnosti
PN

Tak tomu říkám "překvapení"...

4 0
možnosti