Diskuze

Plaťte daně jako ostatní, kárají Google a spol. rozvinuté země

Amazon, Facebook, Uber, eBay, Google a další technologičtí giganti dělají vše pro to, aby v Evropě nemuseli platit daně. Evropská unie na ně zatím nemá metr. Pokrok však hlásí Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj, která chce globálního konsenzu v oblasti digitální daně dosáhnout již v roce 2020.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

V20í81t 49K50o18u46b50a

5. 2. 2019 23:44

Daň z příjmů 3% zaplatí všichni, co jsou obviněni, že platí příliš nízké daně. To napsal nějaký vystudovaný knihovník? (myslím knihovníka z EU, ne od Pirátů). Kdo stanoví, zda zaplacená daň byla "dost vysoká"? Lidový komisař? To už tu jednou bylo a nejsou na to dobré vzpomínky. Proboha upravte zákony aby to nebylo možné, ale NEPLÁCEJTE NESMYSLY.

0 0
možnosti
PN

Já nechápu proč internetové firmy vůbec musí sídlit tady. Google klidně může sídlit (úředně) ve Středoafrické Republice, internet nezná hranic. A inzerantům je jedno, jestli peníze na reklamu posílají do Irska nebo do Afriky.

4 0
možnosti

Jde o zisky na území EU. Vyvádět zisky mimo USA (a jiné celní unie) je velmi obtížné a vesměs zdaněno.

0 0
možnosti
KM

Proč by lidi kteří něco tvoří měli živit lidi kteří mají nataženou ruku? Jasně, daně jsou potřeba platit. Jenže oni se chtějí jen živit na práci druhých.

0 0
možnosti
PP

P46e31t92r 18P25e16t70r

5. 2. 2019 19:28

Staty EU resi, aby velke firmy platily vetsi dane a u nas se resi, aby jedna z nejvetsich firem neprisla o miliardove dotace

2 0
možnosti

Mimochodem, možná by bylo lepší, snížit daně obecně všem a omezit výdaje státu, ať si lidé se svými penězi dělají, co chtějí. Pak nebudeme muset řešit danění superkorporací.

2 0
možnosti

Problém zůstane. Prostor pro snížení daní je dost malý. Rozsáhlejší infrastruktura -> více peněz na údržbu a obnovu. Rostoucí podíl starých lidí -> dražší zdravotnictví a sociální zabezpečení, Horší bezpečnostní situace -> zbrojení, armáda, zabezpečení .....

0 0
možnosti

Politici nechápou, že internet nemá hranice a to, že se zrovna uživatel nachází na jejich území neznamená, že by poskytovatel služby měl platit daně u nich. Takové zdanění prostě nemůže fungovat. Koho budou danit, když daná společnost zruší zastoupení v dané zemi? Co když se Google oficiálně stáhne z Evropy a své služby bude poskytovat na dálku z Indie? Vytvoří velký evropský firewall inspirovaný tím Čínským? Daně jsou krádež. Kdyby malí mohli, tak je taky neplatí.

3 3
možnosti
PS

Malí platí daně, velcí sponzorské dary.

A nejvíce se proti tomu, aby velcí platili, bouří ti malí.

Protože jsou s nimi solidární, rádi to zaplatí za ně.

1 1
možnosti
TV

Copak je tak složité uzavřít (vypnout) trh technologickým firmám v zemi, kde nic neplatí? Změna v chování by byla okamžitá. Garantuji.

1 2
možnosti

Jo. Protože vás obyvatelé zdefenestrují. Vypněte Facebook v ČR. Jen to zkuste.

2 0
možnosti
JR

J17i32ř79í 46R63o51d

5. 2. 2019 18:29

Google platí daně jako Babiš?

2 0
možnosti
TT

Google platí na daních alespoň něco. Babiš daně pobírá, že ano.

0 0
možnosti
MF

Proti skrývání zisků v zemích s nízkým zdaněním je jednoduchý recept. Nižší daně.

9 4
možnosti

Tento recept má jednu chybičku, znamená méně zisku pro státy z daní korporací a tedy tlak na zvýšení daní obyvatel.

3 0
možnosti