Diskuze

Raději žádný cíl. Čína kvůli koronaviru nestanovila růst HDP

Čína si letos nestanoví cíl růstu hrubého domácího produktu (HDP), oznámil premiér země Li Kche-čchiang na úvod výročního plenárního zasedání parlamentu s tím, že kvůli dopadům pandemie na ekonomiku je těžké dělat jakékoliv prognózy. Podle agentury Reuters je to poprvé od roku 1990, kdy si kabinet nevytkne žádný cíl ohledně růstu hospodářství.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Závazky pro současnou pětiletku dané posledním sjezdem komunistické strany holt naplní do vlastnoručně přinesených nádob. Soudruzi holt jednou plánovali, až se přeplánovali. Bohužel to s nimi odskákal celý svět. Ještě by měli platit reparace.

0 0
možnosti
IF

Cinska chripka ztrestala Cinu. Nicmene je potreba nezapomenout, ze na tuto despocii neni mozne uplatnovat meritka civilizovaneho sveta.

U nas v civilizaci staci, ze postrasi tim ze bude vic exekuci a je z toho ohen na stese. V despocii jako je Cina proste par desitek milionu lidi diky propadu ekonomiky pomre hlady a nestane se vubec nic. Strana si maximalne utuzi moc, aby se o tom co nejmene mluvilo a pojede se vesele dal.

1 2
možnosti
ML

Myslím si, že nejen v Číně nevědí, jak na tom vlastně jsou.

2 0
možnosti
IF

Predikovatelnost makroekonomickych dat je ted vazana nikoliv na ekonomicke ukazatele, ale na politicka rozhodnuti.

Pokud budou politici rozhodovat opakovane o zariznuti ekonomiky da se tezko odhadovat jeji vyvoj. Nevite zda prijde jeste jedno, dve, tri zariznuti.

Aby byla makroekonomicka data preditkovatelna musela by se nechat ekonomika fungovat bez zasahu, tedy bez omezovani vyhlasovanych kvuli Cinske chripce.

1 0
možnosti
IF

Cinska propaganda o dokonale zvladnute nakaze Cinske chripky narazi na tvrdou ekonomickou realitu. V cele Cine se nic nevyrabi, vsechno stoji, cinska administrativa sireni cinske chripky zcela nezvladla.

Hmatatelne dusledky pro svet jsou, ze pocinaje obycejnema tuzkama urcenejma pro vyrobu reklamnich predmetu a konce komponentama pro automobilovy prumysl se z Ciny za posledni 3 mesice nedovezlo za euro zbozi. Neni elektronika, nejsou domaci spotrebice, nejsou kola ci dily na kola...

2 3
možnosti
OU
IF

Cina si cisla o HDP doposud zcela cucala z prstu. Cili nezverejnovani techto nesmyslu je vlastne dramaticky posun vpred.

5 0
možnosti
OU

To je jasný, že si nestanovili růst HDP, když budou světu platit za vypuštěnou nakazu Covidem. Já bych jim to vrátil i s úroky.

2 2
možnosti
JT

J31a46n 77T79o77k44o71š

22. 5. 2020 8:12

Za dovezenou nákazu Covid 19 by měl platit ten, kdo jim území infikoval - USA. A než žačnete bludy o konspiracích tak si zjistěte informace o zdroji.

https://roklen24.cz/a/SsT2A/svejkovani-po-americku-gentlemen-start-your-engines--maltane-utoci

0 5
možnosti
MU

No a co? Je asi velice obtížné odhadnout, co se bude dít, s ohledem na koronavir na podzim, natož do konce roku. My si cíl sice stanovíme, ale jenom proto, abychom věděli, kam určitě nedorazíme.

0 0
možnosti
IF

vlada amateru a diletantu si cil stanovila na -2%HDP. A tam urcite dorazime a slavne prekrocime. Propad bude kolem 6% HDP a to je v tom lepsim pripade, idelane po tom co se odstrani vlada toho StBaka. Jinak to bude horsi. EU predikuje pro CR -6,5% a hur, CNB odhadovala -9%HDP a nektere bankovni instituce a ratingove agentury hovori, ze pokud nebude odstranena stavajici vlada tak to bude -15 aý -20% HDP.

1 0
možnosti
JW

J92a38r52e82k 59W83o67l12f

22. 5. 2020 7:43

Číňani by měli celému světu cálovat a kompenzovat až se z nich bude kouřit!

5 3
možnosti
JT

J22a76n 53T86o20k23o96š

22. 5. 2020 7:57

Za ten americký Covid19?

0 4
možnosti
JP

to jsou řeči,prostě komunisté...

4 3
možnosti