Diskuze

Bojujeme o každého turistu, hlásí Chorvaté před startem sezony

Rovinj minus 55 procent, Poreč minus 62 procent, Dubrovník minus 82 procent. Tři chorvatské hvězdy, které přestaly loni turisticky zářit. Pokud jde tedy o počty uskutečněných nocí v porovnání s rekordním rokem 2019.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Chorvatsko je pekne, ale iz nikdy vice. Drbat se nekde 10-15h autem a pak ppdporit ty vydriduchy to ne. Je hod e peknejsich mist a letetnky se daji sehnat za lepsi cenu. Navic treba poznavat dalsi mista.

0 0
možnosti
JK

J12a76n 38K26r42p17e40c

29. 4. 2021 9:37

do chorvatska jezdim kazdy rok, a kazdy rok me to stoji majlant. je to krasna zeme a pokud utratite majlant, tak se k vam chovaji hezky :) zaroven potvrzuji ze se jedna o jednu z nejdrazsich turistickych destinaci.

samozrejme se tam da jet za "levno" ale tomu odpovida i zazitek. tam kde je levne, neni hezky a neni to chorvatsko. to se mmj. projevilo i vloni. kvalitni destinace byly plne, zatimco hned par kilometru dale byly "turisticke pasti" zejici prazdnotou. prazdne masakroidni hotelove resorty s milionem lehatek na umele plazi. tem to clovek proste nemuze neprat.

ja letos zarezervoval 2 aprtmany na rabu, nemam pocit ze by byly v nejake sleve. ohldne 0% storna... tam je to zajimavejsi. ceska mutace bookingu to nenabizela pro tento konkretni obejkt, zatimco anglicka to davala jako prioritni volbu a jeste na to upozornovala vyskakovacim oknem i s cenovym rozdilem, ktery byl zanedbatelny. nemyslim ze by se jednalo o nejakou diskriminaci, spise naopak jde o duveru v ceskeho turistu a jeho schopnost dodrzovat dohody. ja se snazim na svet a lidi divat pozitivne.

5 1
možnosti
TT

Neboj, to tě přejde...

0 0
možnosti
DNP

Bojujte o turisty službami, které odpovídají ceně

3 0
možnosti
LP

A necháte jak loni ty turisty čekat 5 hodin na hranicích při vstupu i výstupu???

0 0
možnosti
PK

Tak vylidněný ale parádní Dubrovník jako loni asi již nepůjde zažít. Na Stradunu v 8 ráno cca 20 lidí. Na Pelješaci reálně kolem 50% předloňských turistů, max. pohoda. Doufám, že to letos bude podobné.

8 0
možnosti
Foto

To stejné Diokleciánův palác ve Splitu... Pár lidí, nádherná, klidná atmosféra

1 0
možnosti

Tak třeba by mohly být v Chorvatsku levné nemovitosti k prodeji.

0 0
možnosti
LB

Na základě mých zkušeností a neustále vzrůstajících cen, které ale vzrůstají jen z chorvatské hamižnosti, nikoli na základě lepší kvality služeb nebo vybavení, mám velký problém jakkoli nyní s Chorvaty soucítit. Je to vzhledem ke službám, prostředí a chování Chorvatů a jejich standardním cenám mimo sezonu a moře nejpředraženější dovolenková země. Takže za mě... Opravdu jim tento pád přeju. Samozřejmě ne zaměstnancům i když i ti můžou dělat něco jiného a nespoléhat jen na cestovní ruch. Příliš jim v posledním letech narostl hřebínek, zvykli si na peníze za nic.

Pobavily mě v článku ty storno poplatky. Ještě před 2 týdny jste u většiny našli 0 % poplatek jen do 14 dnů od objednání.

Dejte si na pozor na AirBnB, ti dávají od Covidu ruce pryč. Sami od sebe vrátí peníze jen když máte Covid v den výjezdu, což je potřeba potvrdit lékařskou zprávou. Musíte hledat ubytování s flexibilním stornem a těch byla v rozporu s článkem menšina. AirBnB nezajímá jestli budou v čase odjezdu zavřené hranice, zákaz ubytování apod.

5 3
možnosti
Foto

Zájezdy na lodi vyprodané...

0 0
možnosti
JK

Rada jezdivam na Istrii, ale ani cca po triceti letech, kdy byla vybudovana turisticka osada s hotelem a apartmany v Duge Uvale, ktera spada pod obec Marcanu cca 20 km od Puly nejsou dodnes instalovany na skalnatem pobrezi pod apartmany ani obycejne drevene odpocinkove mola vhodna i na sluneni s drevenymi ci nerezovymi schudky pro snadnejsi pristup do more. Tyto zakladni ,,male,, veci mi zde velmi chybi. Pristup do vody je tak pro mne s pribyvajicimi lety velmi namahavy a nestojim o uraz. Jedina mensi plaz je pouze u hotelu s pozvolnym pristupem do more a to je malo a ne pro plavce, ktery chce rovnou hupsnout do more a plavat. V Chorvatsku je tedy stale velky prostor na zlepsovani. Uvadim jen tento priklad, jelikoz je pro mne osobne prave diky klidu D.U. V takova zapomenuta perla na Istrii, ale mohla bych jich uvest mnohem vice. Co se mom. pandemicke situace tyce - nemam zadne obavy z dovolene napr. ve vyse zminovane kapacite, jelikoz k tomuto v lonskem roce prave v tomto miste v hotelu pristupovali velmi zodpovedne, ale i v celem okoli, kde jsem byla na dovolene. Stresujici jsou pro mne jen testy pred odletem. Proto pockam az tyto testy ohledne cest do zahranici nebudou potreba.

0 0
možnosti
Foto

My jezdívali do Rakalj, když to byla Bohem zapomenutá vesnice a chodili na divu plažu. Od doby, kdy to tam začalo "turisticky žít", už nás tam nikdo nedostane....

0 0
možnosti
GK

A uz zas zacina masirka s Chorvatskem. Jak kdyby jine zeme neexistovali. Navic Balkan kde meli loni navratilci co sly na testy pozitivu 40%. Defakto kazdej 4 z deseti kdo byl po navratu na testu byl pozitivni. A to byla na testech jen cast turistu.

0 0
možnosti
SN

To máte nějaké zcestné informace.Těch co přijelo z Chorvatska s Covidem bylo sotva 3%. My jsme si taky nic nedovezli. Bylo o mnoho lepší než se promořovat tady na Sněžce nebo na koupácích a bazénech. Letos šel manžel jen na poliklinikou a hned nám to přitáhl domů.

0 0
možnosti
JK

Přeji Chorvatům vše dobré, stejně jako každému, kdo je v tomto sektoru zaměstnán. Ale ceny rostly v Chorvatsku raketovým způsobem, zatímco úroveň služeb jen mírně. Někdy je proto dobré přibrzdit a uvědomit si, že "bohatství" je kryté prací. To by si ostatně měla uvědomit většina mladé generace, která chce dnes jen dělat marketing nebo pracovat s notebookem na pláži na opačném konci světa a přitom většina neumí být důsledná, takže výsledek je někdy nuzný. Měli by si uvědomit, že zákazníci platí výplaty a ne zaměstnavatel. Ten jen dělá transfer. Třeba včera jsem se dotazoval na jeden konkrétní produkt (který měl jiný obal než dříve) a místo odpovědi na konkrétní dotaz ohledně obsahu produktu, jsem dostal školení o obalech. Ale nás otázku jsem odpověď nedostal. Myslíte, že u nich objednávku udělám nebo půjdu raději jinam? Proto občasné přibrždění, které je teď v Chorvatsku, by mělo pomoci otevřít oči, co děláme špatně a co je třeba zlepšit. Protože stále je co zlepšovat. V každém případě přeji Chorvatům i cestovkam úspěšnou sezónu

23 1
možnosti
BH

Asi bych to formuloval poněkud ostřeji, ale v zásadě máte pravdu..

2 0
možnosti