Diskuze

Bývalý šéf odborů VW půjde kvůli korupci za mříže

Bývalý odborový boss Volkswagenu Klaus Volkert si za zneužívání firemních peněz odsedí 33 měsíců. Za mříže ho poslal německý soud. Bývalý personální manažer Klaus-Joachim Gebauer, který korumpoval odboráře tím, že proplácel jejich návštěvy nevěstinců, vyvázl s roční podmínkou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Leonardo

24. 2. 2008 22:37
K D Y B Y

Kdyby socialistická Evropa v podstatě nezlikvidovala vlastnické právo a nedala moc nad soukromým majetkem dílem státím byrokratům a dílem odborům, nemuseli by majitelé uplácet odboráře a byrokraty, aby mohli relativně svobodně nakládat se SVÝM majetkem.

V situaci, kdy stát v podstatě ukradl soukromé fabriky, zrelativizoval pojem "soukromé vlastnictví", dal nad tímto majetkem kontrolu do rukou byrokraů a odborářů, se prostě není co divit, že majitelé se snaží získat kontrolu nad SVÝM majetkem všemi prostředky - a ty jsou podle mne zcela legitimní, naopak zcela neligitimní je porušování jejich vlastnických práv.

Ať si byrokrati a odboráři (za své peníze) vybudují vlastní firmy a tam pak ať si určují pravidla dle libosti.

To, co se v Evropě posledních 40 let děje, je v podstatě takový pozvolný Vítězný únor. A povede i ke stejnému úpadku (resp. již vede).

0 0
možnosti

Bůh Nejvyšší (12)

24. 2. 2008 18:39
Typickej odborář, prase vyžraný.

Ať v base chcípne!

0 0
možnosti