Diskuze

Brusel chce po aféře s koninou více kontrol a vyšší sankce za podvody

Evropská komise hodlá zpřísnit dohled nad potravinářskými firmami. Chce tak nepoctivým firmám znechutit jejich podnikání postavené na klamání spotřebitele. Brusel reaguje na aféru s koňským masem, které bylo v několika zemích včetně Česka vydáváno za hovězí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Konečně, Už jsem měl obavy, že komisaře pro kontrolu koniny nezřídí.

1 0
možnosti
IK

Všem, kdo jsou proti Bruselským kontrolám a nařízením a chtějí absolutně volný trh, bych nechala hezky spapat všechny ty zkažený masa, sýry koninu atd. EUR^

1 0
možnosti
JL

Je jenom zajímavé, že před Bruselskými kontrolami tohle nebylo. Není chyba v těch bruselských kontrolořích?

1 0
možnosti
RP

Jsou dva pojmy. Chtít kontrolovat a opravdu kontrolovat.Brusel už nasliboval tolik věcí že už tam těm pantátům nikdo nevěří.

2 0
možnosti
JV

Ale zase taková směrnice, nařízení a dotace na kontroly, to zaměstná spoustu politiků a přinese penízky do jejich kasiček.

0 0
možnosti
MK

Hned jako další by se mohly vzít na paškál sýry, protože to co vídám v poslední době často prodávat jako eidam, je hnus fialový v provedení téměř bílém. Nevěřím že jde vyrobit něco tak hnusného z mléka. Proti tomu je koňské maso pochoutka co spotřebitele sice klame, ale neokrádá na kvalitě. Dost často může být kvalita i vyšší, protože koně se nedopují antibiotiky, na rozdíl od hovězího dobytka.

0 0
možnosti
RH

Hlasujte peněženkou. Není přece problém najít obchod, kde víte co kupujete. Ztráta zákazníků každý řetězec zabolí podstatně víc, než nějaká pokuta v řádu tisíců korun.

0 0
možnosti