Diskuze

Británie vyhlásila válku obezitě, zakáže reklamy na nezdravá jídla

Spojené království má problém. Jmenuje se obezita. Již před pandemií byl obézní každý třetí Brit. A během karantény počet lidí s nezdravou váhou ještě vzrostl. Tamní vláda proto přistoupila k drastickému řešení – zakázala televizní i online reklamy na nezdravá jídla, v obchodech je odsunula od pokladen a přikázala výrobcům, aby nezdravé potraviny označovali.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Obezitu nezlikviduje tím, že se zakážou reklamy na obezitu, to je spíše jen populistické gesto asi jako když se zakázaly reklamy na tabákové výrobky na závodech F1. ;-)Aby se zlikvidovala obezita v populaci je potřeba ji brát ne jen jako kosmetický defekt, ale jako zásadní problém, neboť je to choroba jako každá jiná, když má svůj MKN kód. Třeba by mě zajímalo, zda jak v GB, tak ČR se ve školách během P.E. resp. TV vysvětluje i teorie kolem stravování, jak funguje metabolismus, jak pracovat s jídlem, význam fyzického pohybu, apod. ;-)

Pojmy "zdravé" a "nezdravá" jídla mě celkem iritují, jíst se dá prakticky vše, jen je potřeba si hlídat kvantitu a čas. I v "úsporném režimu", jak nazývám svoje racionální stravování, jsem si dopřál sem tam alkohol, návštěvu KFC a nějaké další typické hříchy (smažák, chipsy). Jen tu kvantitu a četnost těchto "cheatů" jsem omezil na minimum, abych neměl pocit že jsem na kruté dietě a taky, abych neměl nadměrný příjem energie.

Ruku na srdce, máte přehled, kolik vaše obvyklá jídla mají kJ a elementárních typů živin? Případně v lepším případě, kolik energie vydáte svými aktivitami?

0 0
možnosti
JR

Před chvílí jsem si z Tesca přinesl kus pěkného bůčku, mého oblíbeného masa. Už se peče.

0 0
možnosti
JM

Zakáží také reklamu nezdravých politiků ? Nebo zavedou výuku reklamní gramotnosti !

0 0
možnosti
MV

Právě jsem se dočetl v jednom článku, že...: V srpnu roku 2011 vyšla studie v American Journal of Epidemiology předkládající výsledky z oblasti uživatelů konopí trpících na obezitu, které hovoří jasně – konzumenti konopí mají jednoznačně nižší míru obezity...

Vypadá to, že nám svítá na lepší časy;-D Přidávám odkaz :-Phttps://www.semena-marihuany.cz/cs/blog/1146-proc-konopi-ovlivnuje-jinak-muze-a-zeny

0 0
možnosti
LJ

Stat by mel zavest diferencovane zdravotni pojisteni, kdy obezni lide, alkoholici, fetaci (cigarety, sladke,...) budou mit vyssi pojistne.

1 2
možnosti
JN

J14i73ř70í 87N79o92v94á97k

28. 7. 2020 10:52

A jak se to bude určovat a kontrolovat?

0 0
možnosti
TB

Pomalu ale jistě se vracíme do nesvobody. Stát bude opět řídit a rozhodovat vše, za jednotlivce. Po zbraních, autech, cigaretách , přichází jídlo a budeme pokračovat. Třeba taková Severní Korea s obezitou - pokud vynecháme vůdce - problém nemá. Mají i minimum nehod, neničí si zdraví vysedáváním po hospodách či kavárnách, ráno jim rozhlas zahraje rozcvičku - mají dostatek pohybu.....

2 1
možnosti
VV

V UK to vše závisí na tom, v jakém pásmu příjmu jste, kde bydlíte, kde jste chodil do školy, jaký máte přízvuk a v jak jste stár, či mlád.

A většinou platí čím chudší a čím méně šedé hmoty, tím jste tlustší a nezdravější.

V podstatě podobné jako u nás, až na ten přízvuk.

1 1
možnosti
RK

Demokracie je prý svoboda 

1 1
možnosti
MK

Nezdravé jídlo je dost široký pojem, doufám že angláni mají vypracocovaný podrobný seznam :-):-)

0 0
možnosti
JJ

J86i10ř67í 35J54o19h60n

27. 7. 2020 19:19

Kdo chce kam, pomozme mu tam. Každý svého štěstí strůjce. Když chce někdo být vypasený jako vepřík a být nemocný, tak ať se vykrmuje.

0 0
možnosti