Diskuze

Žít do 120 let není sci-fi, tvrdí boháči. Na boj se stárnutím dávají jmění

Miliardáři po celém světě investují obří částky do zpomalení procesu stárnutí. Jeden z investorů tvrdí, že během příštích tří dekád by se mohla průměrná délka lidského života prodloužit na 110 až 120 let. A z boje za dlouhověkost se má stát největší byznys, do kterého bude moct investovat i široká veřejnost.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Blbý je akorát to, že "boháči" se budou dožívat 120 let a "chudákům" zůstane +/- 80, ale prodlouží se jim věk odchodu do důchodu ;-D.

0 0
možnosti
KU

K59a84r41e11l 81U24r74b17a40n

20. 3. 2018 11:13

Je jen otázka vývoje abychom byli schopni lidské vědomí přenést do stroje. A pak další fáze. Vytvoření umělých biologických neurospojů a do nich poté přesunutí vědomí. Ale tato uměle vytvořená živá bytost je o dost vzdálenější, než ta strojová.

0 0
možnosti
LL

Smrt je demokratická - týká se chudáka i boháče. Představte si svět, kde tyran či nemilosrdný miliardář žijí věčně. Teď můžeme doufat v přírodní řešení.

0 0
možnosti
PV

Přátelé - než někteří z vás podlehnou bludu tohoto článku, tak bych doporučoval podívat se na realitu - nedávno jsem u jednoho domu seniorů viděl jak probíhá nedělní vycházka - hole a berle jsou samozřejmostí a cca 5 sestřiček tlačilo invalidní vozíky - a kolik si myslíte že těmto lidem je let ?? opravdu si myslíte, že by se chtěli dožít 120 ??

3 0
možnosti
JJ

J88i92ř61í 64J58o48z25a

19. 3. 2018 20:01

Ale, ze ten Karel Capek umel trefit: Vec Markopulos, ktera se zabyva otazkou nesmrtelnosti a prava cloveka prodluzovat si umele zivot a slavny citat hlavni hrdinky Eliny Makropulos "I nesmrtelnost se casem omrzi". Dekuji, ale ja bych o takovy lek nestal...

1 1
možnosti
GK

Tak to si Zemana uzijem jeste hodne dlouho. Da si 5 let pauzu na zotavenou a pak zas 10 let na hrad. ;-)

0 0
možnosti
EJ

Zřejmě nevynecháte jedinou příležitost se do Zemana navážet. Jste trapný, ne vtipný.

1 0
možnosti
PK

Stačí se podívat na dnešní boháče - např.Trumpová, Versace -...chodící zombie. Viditelné výsledky snahy nestárnout ....za peníze.

1 1
možnosti
MP

A přitom Američani už to mají dávno vynalezené jak nestárnout. Třeba http://biehealth.us/ česky třeba https://www.rustak.cz/ghr-natural.html

0 0
možnosti
PŠ-6

Oservisovat tělo tak, aby se cítilo v sedmdesáti jako ve třiceti, tak bych s tím prodlužováním života neměl problém..:)

3 0
možnosti
MP

Kdo by tohle nechtěl, tak kolem 50, 70 udělat GO.

0 0
možnosti
PH

To je úplný nesmysl, i kdyby se to nakrásně povedlo a lidi žili do 120, společnost nezvládne péči o tolik starých lidí (už teď péče kolabuje a to se lidi dožívají třeba 85). A že by 110letí byli jako čiperky, je sci-fi. Žít třeba do 90 je úplně dostačující, spíš je důležitá kvalita, na tom by se mělo pracovat. Ale jestli bude žít někdo s alzheimerem do 120, tak je mi ho líto.

2 1
možnosti
MH

Otázkou ani tak není, jak vysokého věku se lze dožít, ale do jak vysokého věku lze zůstat produktivní - ve smyslu toho, že vyprodukuji více, než spotřebuji. Zde je podle mě maximum 85-90 let.

1 0
možnosti