Bitcoin Halving

Bitcoin Halving | foto: montáž: Pavel Kasík, Technet.cz

Jeden bitcoin už stojí 358 tisíc korun. Roste jako před třemi roky

  • 373
Cena nejznámější kryptoměny bitcoin ve čtvrtek poprvé po téměř třech letech překročila 16 tisíc dolarů (přes 358 tisíc korun). Podle burzy CoinDesk vystoupila až na 16 157 dolarů, tedy na nejvyšší úroveň od 6. ledna 2018.

Cena bitcoinu se od začátku letošního roku více než zdvojnásobila a od začátku čtvrtého čtvrtletí vzrostla téměř o polovinu, píše CoinDesk. Podle webu CNBC nynější vývoj připomíná prudký růst bitcoinu v roce 2017, kdy se cena této měny vyšplhala až na téměř 20 000 dolarů.

Zdroj: Investing.com

Někteří příznivci bitcoinu tvrdí, že tato měna letos těží z rozsáhlých stimulačních opatření, ke kterým přikročily vlády a centrální banky po celém světě, aby podpořily ekonomku v době koronavirové krize. Takováto opatření podle nich podkopávají hodnotu tradičních měn a dělají z bitcoinu atraktivní alternativu, píše server CNBC.

„Díky přílivu velkých hráčů z Wall Street Bitcoin nyní vstoupil do fáze býčího trhu, když poprvé po třech letech překonal hranici 16 000 USD a dál pokračuje v růstu. Má to ale háček, na trhu nyní vládne extrémní nákupní horečka a investory se tak stávají i nezkušení nováčci,“ říká Daniel Tanner z Platon Finance. Podle něj tak hrozí rychlá vlna výprodejů.

,
Témata: Bitcoin (BTC), CNBC