Diskuze

Američané zaplatí za stabilizaci ekonomiky možná až 12 bilionů

Americká vláda navrhuje vyčlenit na vykoupení ztrátových a rizikových aktiv, která již déle než rok prohlubují krizi ve finančním sektoru, 700 miliard dolarů, tj. 11,9 bilionu korun. Podle agentury Reuters se to uvádí v návrhu legislativy, který dnes ministerstvo financí předalo Kongresu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lukas.cz

21. 9. 2008 16:27
U.S. státní rezerva a možné řešení finanční krize

Nic tam v té U.S. státní rezervě RESERVE PRIMARY FUND CLASS 12 (RPFXX) není....nemá žádnou hodnotu....

http://moneycentral.msn.com/detail/market_quote?symbol=RPFXX

Tak doufám, že jim to tam svět nenahází do klobouku pod záminkou paniky, krize, atd.

Ve své podstatě žádná krize není, jen se vyvolává za účelem vyšších cílů. Nyní je nutné se zamyslet a jasně sdělit us administrativě, ano rádi pomůžeme, jsme si vzájemně prospěšní, ale budeme proplácet pouze prokazatelné ztráty, které jsou přímo navázány na likvidní aktiva u jednotlivých firem, přerušíme dočasně na dobu neurčitou obchody s deriváty (Hedgeové fondy) a vytvoříme globální celosvětový investiční fond pod záštitou OSN, kde budou mít své kontrolní mechanismy všechny zúčastněné strany. Tím se zajistí alespoň transparentnost rozdávání pomoci.

0 0
možnosti

lukas.cz

21. 9. 2008 16:28
Re: U.S. státní rezerva a možné řešení finanční krize

Tento fond musí mít vytvořena velmi přísná pravidla, které aktivity se z něj můžou a nemůžou financovat, tak aby to nešlo opět do zbrojení a vývoje všezničujících "sofistikovaných" nástrojů, ať jsou zbrojní, energetické, nebo investiční. Ještě je čas na řešení.......Tato planeta má dostatek ekonomických kapacit, aby tuto malou nepříjemnost vyřešila. Klíčovým slovem východiska z krize je "naivní" termín Credit balance

0 0
možnosti

Hoaker

21. 9. 2008 16:30
Re: U.S. státní rezerva a možné řešení finanční krize

Mas pravdu. Ono totiz vlastne vetsina tech sanaci jde nakonec do opet do kapes soukromych vlastniku. Jenomze to, co popisujes, by znamenalo, ze se vsichni ti vyznamni zidi, kteri vlastni ty nejvetsi banky, vzdaji sveho vlivu a sve moci a casti svych virtualnich penez, ktere z te virtualni ekonomiky ziskali. A to si myslim, asi nepujde... jak zidy znam.

0 0
možnosti

lukas.cz

21. 9. 2008 17:04
Re: Re: U.S. státní rezerva a možné řešení finanční krize

Díky za názor a omluvám se za slova "můžou a nemůžou". Takže je to tak, že M buď nějaká krize je a pak tedy je nutné jednat konstruktivně a v klidu, hledat a průběžně měnit systémová pravidla a nebo ta krize je opravdu pouze virtuální a jedná se tedy o pokus o revoluci (evoluci) ve smyslu investičního diktátu. Mnoho příznivců všech možných konspiračních teorií se bezhlavě pouští do názorového "jasna", ve smyslu druhé varianty.

0 0
možnosti

lukas.cz

21. 9. 2008 17:04
Re: Re: Re: U.S. státní rezerva a možné řešení finanční kriz

Mé myšlenkové pochody jsou a byly vždy spíše konstruktivní. Teď není vhodná doba na globální paniku, ale je čas změn a především konstruktivity. Je velmi zajímavé, a už jsem o tom psal, kolik lidí vzniklou situaci komentuje, analyzuje, diskutuje, chatuje, bloguje....je to velmi dobře, nicméně osobně postrádám aktivity ve směru hledání nějakého kloudného, opravdu akademicky sofistikovaného řešení. Zasvěcení vědí co se právě děje a jaké jsou konsekvence a je velmi pravděpodobné, že tento scénář opravdu takto někdo chtěl. I za těchto okolností však platí paradoxně první varianta - krize je - nikoliv však finanční, ale morální, systémově-politická, civilizační, a proto bychom měli v takových intencích nyní v klidu přemýšlet "co s tím".

0 0
možnosti

jozka

21. 9. 2008 22:55
Re: Re: Re: Re: U.S. státní rezerva a možné řešení finanční kriz

jeden Murphyho citat:

Zachovat si chladnou hlavu v momente, kdy okoli zachvatila panika, znamena, ze nemate ani tuseni, co se to vlastne deje... :)

0 0
možnosti