Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Reuters

KVÍZ: Basic, Pilos, Purland. Znáte značky řetězců, nebo jste nepolíbení?

  • 18
V českých obchodních řetězcích mají svoje stálé místo. Na regálech ho zabírají stále více a pod novými jmény. Řeč je o takzvaných privátních značkách, které vytváří obchodník. Ten pak také ručí za kvalitu zboží, které svým jménem zaštítil. Otestujte si, nakolik dobře znáte vlastní značky velkých obchodníků.

Je jich celá řada. Purland, Finest, Pilos, Argus a mnoho dalších. Určitě jste už někdy alespoň některé názvy slyšeli, jen jim možná nevěnujete mnoho pozornosti. Obchodní řetězce řady svých privátních značek stále rozšiřují.

Důvodem je hlavně ekonomická výroba - pro řetězce jsou „privátky“ levnější a zákazníkům tak v těžkém konkurenčním boji mohou nabídnout jogurty, čokolády, sýry či maso za lákavé ceny.

KVÍZ: Znáte značky obchodních řetězců?

Výrobci potravin se většinou výrobou těchto značek nechlubí. Ale i obchodníci si střeží tajemství, kdo pro ně tyto potraviny vyrábí. Třeba proto, aby si zákazník nemohl srovnávat kvalitu či složení s klasickými značkami.

V následujícím kvízu můžete otestovat, jak dobře tyto značky znáte. Správné odpovědi musíte vybrat v deseti otázkách. Vaším úkolem bude uhodnout, jakému řetězci patří privátní značky na fotografiích.