Kupujete si frankovku a k čemu ji pijete?

-
Vilém Kraus, pedagog Mendelovy zemědělské a lesnick é univerzity v Lednici na Moravě: Frankovku kupuji a piji k různým úpravám hovězího nebo skopového masa, případně k sýrům se zelenou plísní.

Miloš Michlovský, vinař, Rakvice: Piji jen tu frankovku, kterou sám vyrábím. Chutná mi především ke kořenitějším úpravám vepřového, pikantnějšímu guláši a samozřejmě ke zvěřině.

Josef Musil, vinař,Dolní K ounice: O frankovce mohu říci, že je to moje krevní skupina; mám ji rád především ke zvěřině,krocanovi, zkrátka obecně k tmavým masům.

Tono Stano, fotograf: Tuhle odrůdu kupuji málo, dávám přednost červeným vínům z jižních oblastí, například z Burgundska. Na dobrou, a přitom dokonce i levnou frankovku ze střední Evropy jsem narazil jen jednou, byla z Maďarska.

Milan Šamánek, vědecký pracovník Kardiocentra Fakultní nemocnice Motol v Praze: Z tuzemských červených vín kupuji prakticky jenom frankovku a piji ji k tmavému masu a sýrům.

Helena Valentová, vedoucí senzorick é laboratoře VŠCHT Praha: Z červených vín kupuji jen frankovku a svatovavřinecké, přičemž frankovka mi připadá chuťově výraznější. Podávám ji k těžkým jídlům, například k bifteku.

Pavel V ajčner, ředitel Znovínu Znojmo: Z červených vín kupuji především frankovku a svatovavřinecké. Frankovka je však u nás velmi rozdílná, vybírám vždy tu s nižším obsahem kyselin. Piji ji k tučným jídlům, například k zabijačce.