Vodafone - ilustrační foto

Vodafone - ilustrační foto

Vodafone koupil internetovou firmu BroadNet

  • 5
Mobilní operátor Vodafone Czech Republic koupil společnost BroadNet, která v tuzemsku nabízí bezdrátové vysokorychlostní připojení k internetu. Značka Broadnet zanikne. Služby firmy se integrují do balíku služeb pro firmy Vodafone One Net.

BroadNet je provozovatel vysokorychlostních bezdrátových telekomunikačních sítí. Firma je stoprocentně vlastněna největší americkou společností poskytující širokopásmové služby Comcast Corporation. - více čtěte Vodafone koupil operátora BroadNet

Díky tomu, že se firma zaměřuje především na bezdrátové služby, není závislá na síti Českého Telecomu. Soustředí se především na firemní klientelu. Jde o jednoho z mála významných alternativních operátorů, kterého doposud nepohltil žádný velký evropský hráč.

Vodafone již na jaře oznámil, že hodlá koupit některého provozovatele pevné sítě. Jednal například s Telekomem Austria a hovořilo se rovněž o Českých Radiokomunikacích. O koupi BroadNetu vyjednával déle než dva měsíce. Vodafone je nejmenší tuzemský mobilní operátor s 2,6 milionu zákazníků.

,
Témata: Vodafone