Z výrobce kávy proslulým řetězcem se spotřebním zbožím. Tchibo slaví 30 let

  • 20
Společnost Tchibo vstoupila na tehdejší československý trh v roce 1991, kdy převzala Balírny obchodu Jihlava. Byl to jeden z prvních zahraničních kapitálů v bývalé střední a východní Evropě. Za těch 30 let, které letos firma slaví, se z výrobce kávy stal proslulý řetězec se spotřební zboží.

Na česko(slovenský) trh přichází káva Tchibo, která do té doby byla dostupná ve svém typickém modrém balení pouze v prodejnách Tuzex.

Značka za tři desítky let na českém trhu nezahálela a přicházela s různými inovacemi a novinkami. Některé se zachovaly dodnes, jiné již odnesl čas. 

Pod křídly společnosti se zrodila také pražená káva Jihlavanka. Poprvé se její název objevil na obale v roce 1993 jako doplnění tehdejší značky B, odvozené od názvu závodu - Balírny obchodu. 

Tchibo slaví 30 let

Největší přelom v rozvoji Tchiba v České republice nastal v momentě, kdy se ke kávě přidala i nabídka spotřebního zboží. To se začalo prodávat v roce 2004 současně v prodejních koutcích v maloobchodních řetězcích a ve vlastních obchodech společnosti. V následujících letech se síť dále rozšiřovala a aktuálně má 45 obchodů a 167 prodejních koutků v řetězcích. 

V roce 2008 pak společnost spustila internetový obchod. Nabídka spotřebního zboží i kávy se rázem zpřístupnila statisícům zákazníků a násobně se rozšířila i samotná nabídka. E-shop se tak stal pro společnost dalším prodejním kanálem.

Největší přelom v rozvoji Tchibo v České republice nastal v momentě, kdy se ke...

Na webových stránkách v kategorii Tchibo Cestování bylo možné od roku 2014 zakoupit zážitkové a pobytové zájezdy. Tehdejším partnerem se stala cestovní kancelář Eurotours. Česká republika byla tak první zemí střední a východní Evropy, v níž Tchibo s nabídkou služeb cestovního ruchu přišla.

V letošním roce společnost představila funkční vodu Tchibo Coffizz, která se připravuje ze zelených zrn kávy 100% Tchibo Arabica. Chutná jako voda, ale zároveň nabízí funkční benefity kávy.

Aktuální leták s akční nabídkou Tchibo najdete každý týden na Akčníceny.cz

Největší distribuční centrum e-shopu v ČR

Online prodejům v České republice i v celé střední Evropě se daří. Zmíněnému regionu nejlépe vyhovuje oblast západních Čech a proto se v roce 2017 v logistickém parku v Chebu otevřelo nové obří distribuční centrum pro e-shop Tchibo. Aktuálně zajišťuje dodávky objednávek pro zákazníky v sedmi zemích.

Pro české zákazníky to znamená výrazné zkrácení dodacích lhůt. V tuto chvíli již započaly práce na jeho dalším rozšíření, a ještě letos se se svými 103 tisíci metry čtverečními stane největší logistickou halou v České republice. Odcházet by pak z něj mělo až 100 tisíc zásilek denně.