Tomáš Hruda

Tomáš Hruda - Tomáš Hruda | foto: CzechInvest

Šéf CzechInvestu odchází, střídá ho Tomáš Hruda

  • 4
Vládní agentura CzechInvest, která láká do země investory, bude mít od listopadu nového ředitele. Odcházejícího Radomila Nováka, který agenturu vedl od loňského podzimu, nahradí dosavadní ředitel japonské pobočky CzechInvestu Tomáš Hruda.

„Už když jsem přebíral vedení agentury, počítal jsem s maximálně ročním působením. Má rodina trvale žije v Kalifornii a manželství na takovou dálku se dlouho vydržet nedá,“ řekl Radomil Novák. Ten navíc čeká narození prvního potomka.

Novák nastoupil do CzechInvestu v roce 1998 jako ředitel investičních projektů. Mimo jiné byl zodpovědný za návrh a přípravu národního systému investičních pobídek.

V červenci roku 2000 založil, a do poloviny roku 2003 i řídil, kancelář CzechInvestu v kalifornském Silicon Valley. V srpnu 2003 se vrátil do pražské centrály jako náměstek generálního ředitele pro operativní řízení.

„Je škoda, že odchází, ale to osobní rozhodnutí chápu. Jeho nástupce nebude mít snadný úkol, protože musí navázat na jeho práci ve dvou klíčových oblastech pro naši ekonomiku - zprostředkování evropských strukturálních fondů a získávání zahraničních investorů,“ prohlásil ministr průmyslu a obchodu Milan Urban.

Na Novákovo místo vybral ministr dosavadního ředitele zastoupení CzechInvestu v Japonsku Tomáše Hrudu. Tomáš Hruda vystudoval ekonomii a mezinárodní vztahy na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy a do CzechInvestu přišel jako projektový manažer v roce 2000. Vedl realizační tým při investici TPCA.