Pardubický Foxconn přijme desítky pracovníků

  • 2
Velký pardubický výrobce informačních technologií, výpočetní techniky a elektroniky, společnost Foxconn CZ, plánuje rozšíření své výroby. Do nového provozu by měl přijmout další desítky nových pracovníků.

Podle vládní agentury Czechinvest, která zprostředkovává příchod investorů do České republiky, má Foxconn rozšířit svou činnost o technologické a opravárenské centrum.

"Vše je zatím ve fázi plánování, jsou to interní věci Foxconnu, takže zatím přesné datum rozšíření neznáme," řekl generální ředitel Czechinvestu Martin Jahn. Firma s největšími tržbami v Pardubicích má navíc v úmyslu postavit novou lisovnu a lakovnu.

"Foxconn plánoval odkoupení firmy Komel, která sídlí v Pardubičkách, ale nakonec z toho sešlo. Firma si teď staví nějaké vlastní výrobní prostory," sdělil pardubický primátor Jiří Stříteský.

Generální ředitel Foxconnu Jim B. Chang je na služební cestě a nikdo jiný z firmy se k rozšiřování výroby nechtěl vyjádřit.

Tchajwanská společnost Foxconn, které se za tři roky podařilo dostat mezi deset největších podniků v republice, zahájila v Pardubicích výrobu také kvůli daňovým prázdninám, které zde v rámci investičních pobídek získala.

"Foxconn získal daňové úlevy na dobu deseti let v roce 2001. Firmy s vysokými tržbami své daňové úlevy však většinou vyčerpají o něco dříve. Přesto bude Foxconn moci daňové prázdniny ještě nějaký čas využívat," sdělil Jahn.

Neověřené zprávy o přesunu výroby Foxconnu do jiné země po skončení daňových prázdnin, které se nedávno v Pardubicích objevily, Stříteský i Jahn rezolutně odmítli. "Je to naprostý nesmysl," řekl generální ředitel Czechinvestu.