Vodafone (c) profimedia.cz/corbis

Vodafone (c) profimedia.cz/corbis | foto: Profimedia.cz

Oskar příští rok zmizí, přijde Vodafone

  • 21
Úsměv Oskara zmizí z loga společnosti počátkem příštího roku. Novinářům to oznámila generální ředitelka společnosti Oskar Karla Stephensová. Od roku 2006 britská firma Vodafone, která od kanadské TIW firmu koupila, začne naplno propagovat svou značku.

"Je naší strategií stát se Vodafone CZ," řekla Stephensová.

Že dojde k přejmenování se obecně očekávalo. Britská společnost má ve zvyku prosadit svou globální značku se slzou v logu, která však nesymbolizuje vodu. Jméno Vodafone vzniklo ze slov Voice and Data, tedy hlas a data.

Podle šéfky nejmladšího mobilního operátora v ČR zatím nový vlastník nechystá změny ve vedení společnosti a minimálně do konce roku se nepočítá ani se změnou  současných tarifů.

Britský Vodafone dokončil převzetí Oskara v úterý. Kromě Oskara získal od Kanaďanů i rumunský Mobifon. Za obě společnosti zaplatil 3,5 miliardy dolarů (asi 75 miliard korun). - více zde

ČTĚTE TAKÉ
ZNAČKA
OSKAR KONČÍ!

Vodafone má nejsilnější pozici v Německu, Itálii či na britských ostrovech. Silným hráčem je i v Řecku, Španělsku či Japonsku. Působí celkem ve 26 zemích.

Na celém světě má 151,8 milionů klientů a je tak podle zákazníků druhý největší na světě. Podle tržeb je však Vodafone světovou jedničkou.

Na český telekomunikační trh letos vstoupila i španělská Telefónica, která za 82,6 miliardy korun získá majoritu v Českém Telecomu, mateřské společnosti operátora Eurotel.

,