Značkový obchod Louis Vuitton v Londýně.

Značkový obchod Louis Vuitton v Londýně. | foto: Reuters

Louis Vuitton začne prodávat i psací pera a papír

  • 43
Francouzská módní značka Louis Vuitton rozšíří sortiment. Firma plánuje prorazit na trh s psacími potřebami. Výrobce luxusních kabelek chce však začít prodávat i dopisní papíry na přání nebo barevné inkousty.

Agentura Reuters s odvoláním na zdroj z odvětví uvedla, že výrobce luxusních kabelek hodlá novou výrobu rozjet do Vánoc. Luxusní plnící pera by měla být potažena krokodýlí kůží.

Firma v poslední době hledá nové způsoby, jak si udržet obraz výlučnosti. Začala prodávat luxusní šperky a najala experta, který má pro ni vytvořit parfém. Louis Vuitton patří firmě LVMH, největšímu prodejci luxusního zboží na světě. Nyní chce proniknout do oblasti, které vévodí značky Montblanc a S.T. Dupont. Oficiální tiskovou zprávu by podle zdroje měl Louis Vuitton zveřejnit do měsíce.

Louis Vuitton v Praze

Louis Vuitton chystá v centru Prahy nový obchodní dům - VÍCE ZDE

Nové zboží bude nejprve prodávat pouze nový obchod v centru Paříže, který se má na bulváru Saint-Germain otevřít tento měsíc. Oblast, kde bude nový obchod, je považována za literární centrum a stále zde sídlí mnoho vydavatelství. Později společnost plánuje otevřít podobné obchody věnované psacím potřebám v Tokiu a New Yorku.

Louis Vuitton byl původně výrobcem zavazadel. V roce 1997 pronikl i do oblasti módy, jeho hlavním návrhářem je Marc Jacobs. Analytici odhadují, že tržby firmy činí 6,5 miliardy eur (162,8 miliardy Kč), což je více než dvojnásobek tržeb Gucci, druhé největší luxusní značky světa. Do pěti až sedmi let se mají tržby Louis Vuitton podle analytiků zvýšit na 12 miliard eur.

,