Petr Kellner

Petr Kellner | foto: MF DNES

Kellner kupuje lesnicko-dřevařský holding CE Wood

  • 8
RP Investors Fund, spravovaný britskou investiční společností RP Capital Group, koupil 66 procent akcií největší české firmy zabývající se těžbou a zpracováním dřeva CE Wood. Capital Group spoluzakládal v roce 2004 Petr Kellner.

Nejbohatší Čech Petr Kellner zakládal Capital Group s investičním bankéřem Rafaelem Berberem a v současné době skupina spravuje aktiva v hodnotě přibližně 3 miliardy dolarů prostřednictvím fondů různých strategií. RP Capital je připraven podle tiskové zprávy CE Wood investovat do podnikání v lesnictví, těžbě a zpracování dřeva částku přesahující jednu miliardu korun.

"Společnost CE Wood je nyní stejně jako ostatní dřevařské společnosti zasažena současnou světovou krizí. Má však vynikající růstový potenciál, který dokáže díky vstupu kapitálově silného partnera plně využít", řekl předseda představenstva CE Wood Ivan Doubrava. Ten zároveň odmítl, že by Kellner pomáhal holdingu s arbitráží. "Fond se bude starat o chod a rozvoj firmy, arbitráže dál povede menšinový akcionář na vlastní triko," řekl Doubrava.

Skupina CE Wood je největším uskupením v České republice zabývajícím se nákupem a těžbou dřeva, jeho zpracováním a prodejem a rovněž prováděním lesnických prací s působností po celé republice. Akciová společnost CE Wood, a.s. působí jako mateřská společnost největšího soukromého lesnicko-dřevařského holdingu ve střední a východní Evropě.