Jiří Devát

Jiří Devát - Jiří Devát | foto: Václav Pancer, MF DNES

Jiří Devát zamířil z Microsoftu do vedení ČSA

  • 15
Bývalý šéf české pobočky Microsoftu Jiří Devát vymění software za letadla. Od září nastupuje do Českých aerolinií, kde převezme funkci viceprezidenta pro informační technologie. Nahradí dosavadní výkonnou ředitelku ČSA Kateřinu Hobzovou Chalupovou, která odchází na mateřskou dovolenou.

„Jsem velmi rád, že se nám pro ČSA podařilo získat manažera takových kvalit,“ konstatoval prezident aerolinií Radomír Lašák.

„V našem novém týmu, jehož úkolem je dostat národního leteckého přepravce zpět do zisku, bude pan Devát zodpovědný zejména za přechod na moderní IT platformu v oblasti prodejních aktivit,“ dodal. Devát bude také zavádět nový informační systém pro řízení letového provozu.

Jiří Devát (37) vystudoval Vysoké učení technické v Brně. V roce 1993 nastoupil do firmy THEMOS System Partner, kde posléze působil jako výkonný ředitel.

Do společnosti Microsoft nastoupil v roce 1997, od roku 2000 zde působil jako generální ředitel zastoupení pro Česko a Slovensko.

Jiří Devát hovoří anglicky a částečně rusky, je svobodný a mezi jeho záliby patří kinematografie, cestování, jízda na horském kole či vaření.

PŘESTUPY ČESKÝCH MANAŽERŮ SLEDUJTE V RUBRICE KDO A KAM