Fischer otevírá novou firmu

  • 1
Koupit si dovolenou od Václava Fischera půjde i letos. Zakladatel jedné z největších cestovních kanceláří sice už firmy nesoucí jeho jméno neřídí, ale v květnu otevře velký obchodní dům v centru Prahy. Chce v něm prodávat zájezdy, letenky a nabízet ubytování.

Rozhodl se, že nebude své bývalé firmě přímo konkurovat. Naopak bude prodávat hlavně její zájezdy.

"Už od ledna provozuji pobočku ve Zlatnické ulici. V části zůstane prodej zájezdů Fischer a v dalším prostoru se budou nabízet zájezdy od dalších firem. Činím vše pro to, aby lidé cestovali se značkou Fischer v co největším počtu," řekl v pondělí Václav Fischer.

Obchodní dům bude provozovat firma MCF, kterou Fischer řídí, ale patří Lubomíru Jantulovi. Podobných franšízových prodejen, které by ze tří čtvrtin prodávaly hlavně značku Fischer, chce otevřít několik.

Muž, který pro Čechy objevil zejména Kanárské ostrovy, už nebude připravovat vlastní zájezdy. Chce lidem nabízet dovolené od českých i zahraničních cestovek, prodávat letenky ČSA, Lufthansy a British Airways a zprostředkovávat další služby turistům - ubytování, půjčení auta či pojištění.

Vidí velkou příležitost v nízkonákladových aerolinkách a hodlá nabízet Čechům, aby létali na letní dovolenou k moři například z Německa.

"Z blízkých německých letišť může klient získat nebývalou časovou a cenovou flexibilitu. Z Norimberka či Drážďan odlétají letadla na Mallorku několikrát denně," dodává Fischer.

Fischer chce brzy zahájit velkou reklamní kampaň a hned příští sezonu prodat zájezd sto tisícům lidí. Spolupráci s Fischerem zvažuje i Čedok, se kterým loni cestovali Češi nejvíc, prodal 390 tisíc zájezdů.