Diskuze

Česká AI bojuje s infekcemi. Říkali, že je to sci-fi, uvádí šéf startupu

Jediná nemocnice za rok vyprodukuje stovky tisíc stran textu. Tím se musí každý den dlouhé hodiny prokousávat zdravotníci. Hledají v nich údaje o infekcích, které vzniknou přímo ve zdravotnickém zařízení. Technologická firma Datlowe a její šéf Jakub Kozák přišli na to, jak jim usnadnit práci. Dokumenty za ně čte umělá inteligence HAIDI.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

A co má tohle společného s inteligenci ? To je jen dobře napsaný algoritmus.

3 1
možnosti
PL

P80e78t75r 49L25a74b24a33j

14. 6. 2023 1:00

Však AI je taky algoritmus. Jen je vytvořený tak, aby uměl pracovat s nejednoznačnými daty. A hlavně se umí učit a nové případy umí řešit porovnáním s těmi starými, u kterých má potvrzeno, co znamenaly a jak bylo správné je řešit.

1 0
možnosti
VZ

Tohle nám v zdravotnictví hodně chybělo, dělat například telemedicínu bez AI je ve větším měřítku nemožné- je fajn, že máme od pacienta každou sekundu EKG, ale kdo to má všechno analyzovat?

Další jednodušší možnost jsou přehledy antibiotické rezistence pro danou nemocnici, u větších nemocnic i jednotlivé kliniky, nebo naopak region, spádovou oblast nemocnice, s následnou nabídkou optimální empirické antibiotické léčby. To teď taky není schopen personálně nikdo pokrýt.

4 0
možnosti
JP

Ač mám coby bývalý student MFF pro kolegy značnou míru sympatií, marketingová hatmatilka a otevřené popření černých čísel po devíti letech od založení propagované firmy mne vede k domněnce, že více než sci-fi je to ganz obyč letadlo jako mnohé jiné podobné.

Čímž nerozporuju chytrost zakladatele, wo wo wo wotom to je.

5 1
možnosti