ČSA přepravily více lidí i nákladu

  • 12
Zájem o služby Českých aerolinií v prvním čtvrtletí rychle narůstal. Proti stejnému období loňského roku přepravily ČSA o třicet procent cestujících víc, celkem 821 092 lidí. Bezmála o pětinu narostl i objem přepraveného zboží a pošty.

„To představuje velmi silnou základnu pro naplnění strategického cíle pro letošní rok - přepravit přes 4,4 milionu cestujících,“ uvedl prezident ČSA Jaroslav Tvrdík.

Za první čtvrtletí 2004 uskutečnily České aerolinie celkem 6 651 letů, ve stejném období roku 2003 startovala letadla společnosti 5 782krát.

„Zájem o létání s ČSA poroste ještě intenzivněji v následujících obdobích. Svědčí o tom například až do září 2004 vyprodané přepravní kapacity do dálkových destinací,“ říká viceprezidentka pro marketing a prodej Zuzana Řezníčková.

Na konci loňského roku rozhodlo vedení aerolinií rozšířit leteckou flotilu, ve která by letos mělo přibýt pět letounů typu Boeing 737 a tři letadla ATR 42.

Strategie firmy do roku 2006 počítá s růstem počtu cestujících až na 5,5 milionu. „Už letos chceme zastavit pokles ČSA na trhu pravidelné přepravy a získat v této oblasti 55 procent trhu,“ upřesnil Tvrdík.

Společnost také plánuje rozšíření počtu destinací na 78 a růst leteckého parku na 50 strojů.

Počet přepravených pasažérů do nejoblíbenějších cílů ČSA v 1. čtvrtletí 2004.