Licenci na provozování fastfoodů značky Burger King v Česku získala v polovině října firma AmRest.
Tuzemské restaurace mají být provozovány formou frančízy a každý zájemce o ni musí zaplatit AmRestu určitou sumu a podepsat dlouhodobou smlouvu. Podle informací tisku by další restaurace mohly v blízké budoucnosti vzniknout v dalších velkých pražských obchodních centrech, jako jsou Arkády Pankrác, Palladium nebo Centrum Chodov.
Whopper místo BigMacu?
Burger King do České republiky následuje jiné velké světové řetězce, které sem přišly už v 90. letech minulého století. Jako první otevřel svou restauraci před 16 lety v pražské Vodičkově ulici McDonald's, který má nyní v ČR celkem 78 restaurací.
McDonald's o dva roky později následovalo kuře z Kentucky pod značkou KFC, které se dodnes prodává ve více než čtyřech desítkách provozoven. V menší míře do ČR pronikl například i výrobce obložených baget Subway.
Burger King Holdings má více než 11 tisíc provozoven v 65 zemích světa, drtivou většinu provozují smluvní partneři na základě frančízy. Vlajkovou lodí značky je grilovaný hovězí hamburger Whopper.