Bývalý šéf Českého Telecomu Gabriel Berdár zamířil za prací do Pardubic

Bývalý šéf Českého Telecomu Gabriel Berdár zamířil za prací do Pardubic | foto: Nguyen Phuong Thao, MF DNES

Berdár přichází do Pardubic

  • 8
Kontroverzní manažer letos v květnu po napadení dosud neznámými pachateli střílel po autě nevinných lidí, jež tehdy mylně považoval za útočníky. Nyní bude vybírat pro pardubickou softwarovou firmu Stapro manažerský tým lidí a pokusí se proměnit firemní image a strategii.

Pardubice a firmu Stapro si Berdár podle svých slov nevybral náhodně. "Znám se s majitelem firmy Milanem Kudrnou již delší čas. Když si přečetl v novinách, že odcházím z Telecomu, oslovil mě. Slovo dalo slovo a já přešel k nim," řekl Berdár.

"Úkolem pana Gabriela Berdára bude vybudování špičkového manažerského týmu a zefektivnění činnosti firmy," doufá za firmu Stapro Milan Kudrna.

Jméno bývalého šéfa Telecomu se začalo více objevovat v tisku poté, co jej v květnu u jeho domu napadli dva muži a zbili jej tyčí. Když jel na ošetření, přítelkyně v protijedoucí škodovce rozpoznala údajné násilníky. Berdár neváhal a osmkrát po autě vystřelil legálně drženou zbraní. - více zde

Nakonec se ukázalo, že mladíci, které Berdárova střelba nezasáhla a poškodila jen auto, nemají s útokem nic společného. Berdár byl zproštěn viny. Praví útočníci se nenašli. Po funkci ve vrcholovém managementu se Berdár rozhodl přejít ke středně velkým podnikům, které se zaměřují na IT produkty.

S firmou Stapro, která se zabývá informačními systémy pro zdravotnictví a polygrafii, podepsal roční smlouvu. V Pardubicích se tedy bude objevovat častěji. "Právě jsem tu na jednání," řekl včera Berdár, který již začal pracovat na proměně firmy.

"Jednáme například o nastavení strategie firmy a podnikatelském modelu řízení," přiblížil Berdár.

Spolupracovat začal i s firmou ProGamers, která podniká v hraní online her. Kromě těchto dvou firem Berdár mimo jiné ještě spolupracuje jako poradce v investiční společnosti Venture Investors.