Radim Jančura, Student Agency

Radim Jančura, Student Agency | foto: Radek Miča, MAFRA

Student Agency zdraží, v průměru o osm procent

  • 137
Cestování s autobusy Student Agency od půlky července znovu podraží. Šéf Student Agency Radim Jančura potvrdil, že firma chystá nový ceník na všechny vnitrostátní i mezinárodní linky. "V průměru půjde o zdražení o osm procent," řekl Jančura.

Přesné ceny ještě nejsou známé, nové ceníky firma zveřejní v průběhu příštího týdne. "Zdražíme od poloviny července," dodal Jančura.
 
Zdražení vysvětluje rostoucími cenami nafty. Podle údajů společnosti CCS od začátku rokou stoupla do včerejšího dne zhruba o jedenáct procent.

U Student Agency ale nafta tvoří menší část nákladů na kilometr.Větší položku tvoří dohromady leasing autobusů, platy řidičů a stevardek nebo mýtné. Firma naposledy zdražila na většině linek na počátku roku.

V případě některých linek se tak dostane jízdenka přes magickou hranici sto korun, to platí například o spojení z Prahy do Liberce nebo Plzně.

Například na lince do Liberce však Jančura slibuje během léta nasazení novějších autobusů než nejstarších a často poruchových španělských vozů značky Ayats. U linky do Brna zůstane nejdražší základní jízdné podle Jančury na 200 korunách, zdraží ale spojení z Roztyl a také kreditové jízdenky.