Airbus A319 EasyJet Switzerland - letiště Ruzyně - letadlo - aerolinie - aerolinky

Airbus A319 EasyJet Switzerland - letiště Ruzyně - letadlo - aerolinie - aerolinky | foto: Jan Záleský, iDNES.cz

Společnost easyJet ruší spoj z Prahy do Dortmundu

  • 9
Druhá největší nízkonákladová společnost v Evropě easyJet zruší od konce října spojení z Prahy do německého Dortmundu. MF DNES to dnes řekl generální ředitel společnosti pro střední Evropu Joh Kohlsaat. "Tato linka nevykazovala dobré výsledky," vysvětlil.

Jde už o třetí destinaci, kterou easyJet za poslední rok zrušil. Vedle Dortmundu přestal létat do Ženevy a Basileje. - čtěte easyJet už nebude létat z Prahy do Švýcarska 

Přidal naopak jen spojení do anglického Belfastu.

Zrušení linky souvisí s pravděpodobným uzavřením základny, kterou easyJet v Dortmundu má. Společnost ji zavírá kvůli drahé ropě. - čtěte Drahá ropa vytlačuje easyJet z Německa

Společnost neplánuje od zimního letového řádu, který platí od konce října, žádné nové spoje. "Expanze se teď mnohem více zvažuje kvůli cenám ropy," vysvětlil Kohlsaat. Podle něj by ale všechny ostatní linky, kromě té do Dortmundu, měly zůstat zachované.

Nové spoje ale plánuje na příští léto. Nevyloučil, že přibudou další destinace z Prahy. "Případně zareagujeme na možný pád některého z dopravců v Praze," dodal Kohlsaat.

,