Diskuze

Za slevy v dopravě stát utratil 4 miliardy. Senioři je využívají méně

Mezi lidmi, kteří využívají slevy na cestování, je pouze dvacet procent seniorů. Výhodu využívají především děti a studenti. Stát za devět měsíců do května za slevy na jízdném utratil 4,2 miliardy korun.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Není nic lepšího, než zfetovaná a opilá mládež v pátek a v sobotu, jedoucí z hospody za 25% (zkušenosti z S linek kolem Prahy)... Aspoň mají více na chlast, viď Bureš? Co to dát třeba do dopravních staveb? Obchvaty, nebo třeba opravy železnic? Nebo nový vozový park? Jenže za to si voliče nekoupíš, co?

0 0
možnosti
JK

Slevy pro žáky,studenty, invalidy,bojovníky stát platí nepřetržitě x desítek let. Teď k nim přibyli důchodci. Jinak v MHD mají důchodci slevy už jakou dobu před Babišem.

0 0
možnosti
PM

Tak už aspoň známe dílčí účet za Burešovo volební vítězství.

1 4
možnosti
LF

Ale jděte vy brepto. Kdy byl Babiš zvolen, od kdy platí sleva?

1 0
možnosti
MZ

Jak by bylo krásně bez dotací všeho druhu.

0 0
možnosti
JV

J56i19ř89í 55V56l52a57c74h

2. 8. 2019 17:29

Peníze vyhozené do luftu a takových zbytečností je víc. Jen kdyby se takové hlouposti poškrtali tak máme přebytkový rozpočet i se všemi předraženými zakázkami.

1 1
možnosti
PJ

Ty slevy jsou úžasné, ale manžel má invalidní důchod 3. stupně, má 62 let a nárok na slevu nemá žádnou!

0 0
možnosti
JK

Doporučuji, aby si zažádal, má nárok i na bezplatnou přepravu průvodce.

1 0
možnosti
KZ

Ha, ha - když se rozhlédnu ve vlaku či autobusu, tak tam vidím určitě více jak 20 % důchodců. Zbytek jsou mladí - takže často jsem tam jediný, kdo platí plnou pálku!

0 0
možnosti
PM

Proto jezdím autem. :-)

0 0
možnosti
PK

I když ODS nevolím tak mě v poslední době potěšili pánové Zahradil a Stanjura. Zahradil s "migrací", ale to sem nepatří. Stanjura na úrovni hodnotil 75% slevy pro důchodce (pmladinu) - to není prioritně sleva, to je dotace dopravcům, na které důchodci přispějí 25%. V dnešní době zvyšování mezd budou dopravci žebrat o dotace poněvadž ... důvody jsou jasné. A pan premiér řekne - vždyť jste dostali 6 miliard a stařečkové (stařenky) by jinak nejeli (u mě to platí) a tak Vám ještě navíc nad tuto částku přispěli. StanjuraR^

0 0
možnosti
JF

Vyhazování peněz. Pokud to nevyužívají ani senioři, pak studenti tyto slevy nepotřebují vůbec.

0 1
možnosti
Foto

Tak kolik z vás co tu nadáváte mate děti které ty slevy využívají?

6 1
možnosti
LP

Pane Valalíku, díky těmto slevám a dalšímu "prožíraní" státního rozpočtu je jisté, že ty děti, o kterých mluvíte, nebudou mít třeba žádné důchody od státu.

Tohle vás netrápí?

1 2
možnosti