Boeing 737-800 irské nízkonákladové letecké společnosti Ryanair

Boeing 737-800 irské nízkonákladové letecké společnosti Ryanair | foto: Profimedia.cz

Ryanair přidává v Praze další linku, po Dublinu přichází Londýn

  • 53
Největší evropská nízkonákladová společnost spustí od března další novou linku z Prahy. Po nedávno oznámeném návratu do Dublinu se pustí na velmi konkurenční trať z Prahy do Londýna.

Ryanair tak doplní trojici dopravců British Airways, easyJet a Wizz Air, které spojení do Londýna z Prahy nabízí. Ryanair bude nabízet spojení na letiště Stansted, kam dosud létá z Prahy easyJet. Cena jednosměrné letenky začíná na 769 korunách. Spojení startuje 30. března, odlety budou vždy v deset večer z Prahy.

Na stejné letiště už létá Ryanair z Brna a z Ostravy, Stansted je největší základnou Ryanairu. Minulý týden oznámila firma start linky z Prahy do Dublinu, namísto původně oznámených deseti letů týdně bude létat pětkrát týdně (více čtěte zde).

Ryanair se do Prahy vrací po více třech letech, firma opustila Ruzyni v roce 2010 kvůli údajně vysokým letištním poplatků. "Praha je stále jedno z nejdražších letišť, kam létáme," řekla obchodní a marketingová ředitelka pro Česko Henrike Schmidt. Firma čeká, že na obou pražských linkách přepraví kolem 180 tisíc cestujících ročně.

Ryanair létá na 182 letišť po celé Evropě a částečně i na sever Afriky, v nabídce má přes 1600 linek. Ve flotile má 301 boeingů 737-800, průměrné stáří je pět let. Dalších 175 strojů má aerolinka objednaných. Do roku 2019 chce ročně přepravit 110 milionů cestujících.