ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: ČSA

ČSA nabízejí po odmlce první spoj, ve středu letí do Amsterdamu

  • 44
Letecký provoz nad Českem pozvolna ožívá. Prvním letadlem, které ČSA pro pasažéry po týdnech odstávky vypraví, bude Boeing 737-800. Ve středu ráno se vydá na cestu do Amsterdamu.

Informaci zveřejnily ČSA na svém webu i facebookových stránkách.

„Amsterdam je jednoznačnou první volbou danou podmínkami vstupu a také tím, že se jedná o hub letecké aliance SkyTeam, jehož jsou ČSA členem. Již podle prvotního zájmu o linku je zřejmé, že existuje potenciál pro obnovení leteckého spojení nejen do Amsterdamu, ale také na další návazné linky z Amsterdamu,“ řekla iDNES.cz Vladimíra Dufková, tisková mluvčí Smartwings Group, do které ČSA patří.

Letadlo na lince do Amsterdamu by mělo startovat ve středu v sedm hodin ráno, přílet na letiště Schiphol se očekává v 8:40.

„Řídíme se závaznými nařízeními a doporučeními orgánů veřejného zdraví. Letadla jsou vybavena větším množstvím zdravotnických pomůcek i dezinfekčních prostředků. Posádka má respirátory a latexové rukavice,“ dodala Dufková.

Letadlo podle ní projde před letem i po letu dezinfekcí. „Kvůli ochraně zdraví cestujících a posádky bude servis na palubě omezen, aby se eliminoval kontakt posádky s cestujícími. Předpokládáme velké rozestupy mezi cestujícími, kteří musí mít rovněž roušky,“ upřesnila Dufková.

Podle informací z webu ČSA je předběžný termín dalších letů plánován na druhou polovinu května.