Dům, nemovitost, novostavba

Dům, nemovitost, novostavba | foto: Profimedia.cz

Zájem o velké byty v Hradci překvapil i jejich stavitele

  • 6
Stranou očekávaného zájmu zůstaly menší byty ve dvou nových bytových domech u Terroniku na Moravském Předměstí v Hradci Králové. Velká poptávka po větších bytech proto přinutila investora změnit složení pětasedmdesáti bytů v domě, který má vyrůst v těsném sousedství.

"Paradoxně byl menší zájem o malé byty a vůbec nejmenší po garsonkách. Máme prodány především třípokojové a čtyřpokojové byty. Po těchto zkušenostech a podrobném zmapování poptávky jsme upravili projektovou dokumentaci dalšího domu," řekl generální ředitel společnosti Eube Allan Jírek.

Prvních šestašedesát bytů dostavěla u Terroniku společnost Eube ve dvou spojených objektech letos v létě. Osmdesát procent z nich už má majitele, kteří zaplatili průměrně okolo šestadvaceti tisíc korun za metr čtvereční bytové plochy. Nyní se do nich lidé už stěhují.

Příští rok má u Terroniku začít stavba dalšího bytového domu s pětasedmdesáti byty. "Stavební povolení chceme získat začátkem příštího roku a hned zahájíme výstavbu, která potrvá asi rok. Celkem bychom chtěli v Hradci postavit tři sta bytů. Máme vytipovány další lokality ve městě," řekl Jírek.

Že by o byty nebyl zájem, si nepřipouští. "Konkurence je veliká, ale podle našeho průzkumu je v Hradci potřeba okolo patnáct set bytů. Předpokládám, že zájem potrvá, i když prodej bude pomalejší," uvedl Jírek.

fotoVývoj cen bytů sledujte na
CENYBYTU.IDNES.CZ

Vlna zájmu o nové byty u Terroniku se spustila hlavně po srpnové kolaudaci objektu. "Do srpna jsme prodali zhruba padesát procent bytů, ale od té doby se během krátké doby podařilo prodat dalších třicet procent," sdělil Jírek.

V Hradci Králové staví desítky bytů několik dalších firem. U Terroniku dokončuje přibližně šedesát bytů společnost Fato, osmadevadesát bytových jednotek chystá ke kolaudaci firma IPB Real v lokalitě Na Plachtě. Výstavba bytů čeká také lokalitu V Podzámčí.

"Už nyní se v Hradci staví řádově stovky bytů a stejné tempo výstavby očekáváme i v příštích letech," potvrdil náměstek hradeckého primátora Josef Malíř.


Témata: Ceny bytů