Diskuze

Vysvětlete vysoké ceny cukru, vyzval Nekula. Nerozumíte trhu, brání se svaz

Ministr zemědělství Zdeněk Nekula vyzval obchodní řetězce dopisem, aby vysvětlily vysoké ceny cukru na pultech obchodů. Podle statistik od loňského září do prosince vzrostla právě cena cukru o 77 procent. Vysoké obchodní přirážky jsou podle ministra nemorální. Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR považuje vyjádření ministra Nekuly za skandální a hodlá se bránit. Podle něj ministr projevil zásadní neznalost fungování trhu s cukrem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JW

Slevy jsou nástrojem, jak znemožnit porovnání cen a prodávat draho. Měly by se zakázat, nebo výrazně zregulovat.

0 0
možnosti
PP

No jo , když on trh funguje jen tam , kde není oligarchie. ať východního nebo západního typu. Když se pár klíčových hráčů domluví ...pak se lid jen diví.

Pokud se mu nelíbí ceny proč nedoveze ministerstvo loď cukru z Karibiku, kde je za pár korun nenechá zabalit a nedodá do řetězců? Hm tuším asi dovozní clo , aby se ochránili výrobci v EU a celková nechuť jít proti těm co na této situaci vaří prachy. Zeptám se ségry kolik stojí cukr v Německu , vím , že mouka je tam levnější, Ale mají jen hladkou.

0 0
možnosti
RH

Nerozumite trhu ?!

Jasne, trh ovlada zopar spekulantov, takisto ako pri masle, energiach atd. a ktori ozobracuju celu europu...zopar typkov jazdi na supersportiakoch a pracujuci maju hlboko do vrecka.

0 0
možnosti
MV

Jen naprosty ignorant a nedouk se muze takto hloupe ptat pri stavajici urovni zdaneni a regulaci.

0 0
možnosti
ZE

Pan Prouza je veliké zlo, škodič Česka. Pan ministr bravo, ale chtělo by to mnohem více zabrat, více pracovat. A ostatní mistři jakbysmet.

0 1
možnosti
Foto

Proč se řeší zrovna cukr? Kolik si domácnosti kupují cukru? To je snad naprosto marginální záležitost. Pokud někomu vadí cena, tak nejlepší způsob, jak to dát najevo, je zboží nekupovat. Já jsem to takhle udělal třeba u Ramy s máslem, chutná mi, kupoval jsem ji, když stála 40 Kč. Teď stojí leckde 109,90 Kc, tak jsem ji prostě kupovat přestal. Tyhle zbytné potraviny mají výhodu v tom, že se dají buď nahradit substitutem a nebo vynechat úplně. Bohužel v ČR jsme přistoupili na hru různých akčních cen, různých Clubcard cen, atd. Trh ovládly zahraniční řetězce a do nich dodávají velké koncerny, konkurence je mizerná.

Nejhorší a nejdražší jsou snad Kaufland a Lidl.

Kdyby bylo na mě, tak zakážu jakoukoliv propagaci akčních cen, aby se trh srovnal a ceny se stabilizovaly. Mně to vyhovuje třeba u nás u řezníka, kde téměř žádné akce nevede, ceny jsou stabilní, o něco dražší než akce v marketech, ale podstatně levnější, než zboží mimo akce.

2 0
možnosti
JB

J71a55n 15B94r32o68ž

25. 1. 2023 18:23

Kdyby nám tehdá EU nepřikázala zavřít velkou část cukrovarů, bylo by cukru plno a cena by tak nevystoupala...

1 5
možnosti
JF

ČR je v cukru plně soběstačná a vždycky byla (možná až na jeden rok).

EU opravdu nenařídila zavřít cukrovary.

4 1
možnosti
ZN

Z37d42e96n68ě38k 35N90u55t30z

25. 1. 2023 17:49

U nás řídí ceny trh? Ha ha hi hi ha ha hoooo Hi hi ha ha HoHo Ho HAA HA hiiiiiiiiiiiii Fakt jo? A čeho jako? Třeba elektřiny Jo aha proto stoji na burze 4,70 a my jako volové platíme Fialový strop??? Aha trh. No jak v novinách napíší, že zítra bude chleba o 10 Kč dražčí a ten samý co byl včera jestě v regálu je draýší o 12 Kš a tak to jde se vším?? Nebo se snad nepeře jeste za zásob z roku 2021, kdyý máme pčenice přebytek? A to jako na té skládce se ta mouka ríbno probudila a sama sebe zdražila? Aha! A energie?? Pěkné blbost. každá blbá pekerna nebyla blbá aby neměla nasmlouvanpu fixaci. Tak že co ten skol v břernu 2022, jenom nekonečné okrádání zákazníků. Musim se jít podívat na to ferreri, co má soused v garáži. Peče totiž cleba azdesetinásibili mu plat!!! Zřejmě. Jinak topřece není možné.

2 2
možnosti
VP

V11a79ň46u33r34a 27P21e74t31r

25. 1. 2023 17:30

Za Babiše bylo líp. Slepenec to na něj svádí, ale vešleré maléry nastaly za jeho vlády! Nebo je alespoň svou nečinností zhoršil!

3 5
možnosti
MK

Tomáše Prouzu nemá cenu komentovat, stále stejná mantra, to ne obchodníci, za to můžou agrobaroni. Ano výrobci promítli do ceny zvýšené náklady ale řetězce se znamenitě přiživují. Názorně to ukázali v článku z minulého týdne, farmářská cena jablek je cca 14 korun ale řetězce za ně chtějí 34.:-/

4 1
možnosti