Diskuze

Konec hádek o přepravu vozíčkářů, nejméně čtyři místa pro kola, nakáže zákon

Když před devíti roky vzdala společnost RegioJet na trase mezi Prahou a Ostravou přepravu cestujících na vozíku, byla to pro nového dopravce, od kterého si cestující slibovali zvýšení standardu cestování na české železnici, první zásadní kaňka v jinak úspěšném startu. Takové odmítnutí už však nebude možné.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobrý den, jsem také na elektrickém invalidním vozíku a musím Vám říct, že s ČD jsem nikdy neměl žádný problém a to jezdím dost často vlakem. Vždy se mojí situaci snažili nějakým způsobem vyřešit. Nedávno jsem měl objednaný vlak na následující den (pátek). Nakonec jsem se tak nějak rozhodl, že bych chtěl jet už ve čtvrtek. Ve čtvrtek asi 2 hodiny před odjezdem jsem zavolal na jejich infolinku, jestli bych mohl jet už dnes. Paní byla velice ochotná. Během cca 15 minut zavolala s tím, že je možné odjet. Sice to není běžné, ale vyhovíme Vám. Takže za mě absolutně v pohodě. A to je jen jeden případ, takových jsem měl více. Třeba když mi ujel vlak, že jsem kvůli zácpě nestíhal. Přečetl jsem si v kolik jede další, bylo to asi za půl hodiny. Přijel jsem k vlaku a říkám panu průvodčímu jestli by mě vzal. On na mě, máte objednáno. Říkám, že n a vysvětlil jsem mu, proč jsem nestihl objednaný vlak. On namě: Když půjde plošina, klidně Vás vezmu. Plošina šla odjel jsem... Opravdu je to o přístupu lidí a komunikaci mezi sebou.

6 0
možnosti

Ono taky asi záleží dost na tom technickém vybavení a odkud a kam jedete. Dobře, že se to zlepšilo.

0 0
možnosti

á zase pan penc přišel ukázat že umí mačkat <->

0 0
možnosti

ČD premiantem v Jihomoravském kraji? Konkrétní spoj Brno-Kyjov nebo do Uherského Hradiště je vynikající příležitost pro ty, co chtějí ušetřit za jízdu historickým vlakem... ty soupravy „motoráku“ mají tak 50 let, mnohdy nelze otevřít dveře, buď je zima nebo přetopeno... a chci vidět, jak se do nich dostane vozíčkář. Často bývají přeplněné, když jsem se ptal minulý rok, proč nepřipojí ještě jeden vůz, bylo mi řečeno, že už jich moc nemají :-D. Takže jestliže Jmk je premiantem v regionální dopravě, tak pak už máme osmiproudou D1 :-D :-D :-D

1 0
možnosti

Vzhledem k tomu, že vozíčkáři tvoří asi 1 promile populace, jde o zcela chybný koncept. Stejně stát všechny jejich problémy nevyřeší a většinu podobných příprav využije minimum zájemců, pokud vůbec někdo. Bylo by účelnější dát každému z nich finanční příspěvek, co mu umožní si dopravní komplikace vyřešit samostatně.

11 10
možnosti

Finance na taxi ostrava-praha?

2 0
možnosti

P65e93t43r 66S84v59a15l14b

14. 9. 2022 2:37

Ty klasicky sypany nastupiste jsou opravdu prisernost, babicka na nem spadla ze schodu do vagonu a zranila se.

0 0
možnosti

Tak vozíčkář má cestování vlakem těžké i teď. Ty plošiny sice mají na hodně zastávkách, ale i tak je potřeba si je objednávat přepravu pro vozíčkáře hodně dopředu. Jak se píše v článku, patří ČD ale i kdyby né, tak vlaky Regio Jet pro vozíčkáře stejně nejsou uzpůsobené. Větší problém bych viděl v komunikaci. Kamarád je na vozíku a sem tam spolu vlakem cestujeme. Jako nedávno v létě z Ostravy do Prahy. 2 měsíce dopředu zajištěné jízdenky, plošina, doprovod, byli jsme na Svinově o hodinu a půl dřív před odjezdem, pro jistotu abysme se připomněli. Nebyl problém, zavedli nás na příslušné nástupiště, kam mělo přijet Pendolíno, obsluha čekala s plošinou na místě, kde staví vagon pro to uzpůsobený a ejhle, všichni čučeli jak puk, že místo Pendolína, které se pokazilo ale nikdo o tom neměl ani potuchy, přijela náhradní souprava, která neměla vagón pro nástup pro vozíčkáře. Po nástupišti zmateně pobíhali cestující, kteří se divili, co že to přijelo. No my to měli horší, jak tam ten vozík dostaneme. Chtěli nás nacpat do kupé, ale to bylo nereálné, tak se nakonec povedlo dostat se do první třídy, kde bylo víc prostoru. I tak jsme museli kamaráda dostat na sedadlo z vozíku (průvodčí byli v pohodě a pomáhali jak jen to šlo) ale i tak nebylo kam odložit vozík a zavazel ostatním v uličce, i když se složil. Tou manipulací jsme vlak při odjezdu zpozdili o 20 minut. Kamarád si pro jistotu nedal ani hlt vody, co jsem dostali, protože tam nebyl bezbariérový záchod. Do Prahy jsme dojeli, tam už to bylo v pořádku, plošina i doprovod čekali a pomohli k východu. Horší to bylo za 3 dny, kdy jsme přišli na hlaváku v Praze do ČD lounge, kde jsem ukázal papíry, že potřebujem plošinu a navést k nástupišti. Obsluha trvala na tom, že jsme si to měli prý vyřídit 24 hodin předtím online na webu, že máme smůlu. To že jsem to měl zařízené 2 měsíce předtím ho nezajímalo i když jsem mu říkal, že jindy přece problém nebyl. Pomohla až kamarádka, která tam udělala takové peklo, že to najednou šlo...

13 0
možnosti

Navíc na cestu zpátky jsem schválně vybral vlak, který měl mít po zkušenostech z předchozích let nakládací plošinu přímo ve vagonu, abysme to měli lehčí to cestování. Do Ostravy jsme nakonec odjeli, ale těch telefonů a zařizování, jestli nás naloží a pak vyloží bylo... a co ty nervy. Četl jsem podobný premiový článek na Deníku N, kde jistá umělkyně cestuje z Německa na vozíku vlakem domů na Slovensko a v 9 z 10 případú je to katastrofa a žaluje ČD. A ani cestování po Praze MHD není med, zvláště když sice přijede bezbariérová tramvaj, ale ostrůvek je proti ní nízko a řidič vám nechce vytáhnout plošinu že přece ten koho vezu, není na elektrickém vozíku (jo, stalo se to jen jednou, ale kamarád je po obrně a s elektrickým vozíkem bysme se už nedostali vůbec nikamse podívat, tak ho vozím na klasickém vozíku, ale má přes 100 kilo a já ho tam sám do tramvaje bez plošiny nedostanu a tak nám jednou museli pomáhat ostatní cestující, protože řidič tramvaje byl líný zvednout zadek a tu plošinu zpřístupnit, i když sem ho o to žádal, že to sám nezvládnu)

5 1
možnosti
Foto

U vozíčkářů se to dá snad pochopit, i když to bude drahé a těžko se na to budou v současnosti shánět peníze. Proč ale ta místa pro kola? A proč ne místa pro kajaky?

13 5
možnosti

jezdíte vůbec někdy vlakem?

0 2
možnosti