V Krnově vyrostou dva polyfunkční domy

  • 2
Dva polyfunkční domy s až šestapadesáti dvoupokojovými a třípokojovými byty se chystá postavit do podzimu příštího roku v centru Krnova společnost San-JV se sídlem v Šumperku. V domech vznikne i čtyřiadvacet nebytových a komerčních prostorů, určených pro podnikatele či firmy.

Projekt podporuje krnovská radnice, která v něm vidí možnost získání bytů, prodejních místností a kanceláří pro střední podnikatele.

Místostarosta Krnova Jaroslav Vrzal řekl, že stavba obou domů je prvním takzvaným developerským projektem, který v regionu vzniká. "Je to způsob, kdy město prodá developerské firmě pozemky a ta si už pak zajistí peníze od klientů a postaví byty či nebytové prostory podle svého návrhu a částečně i podle přání zákazníků," řekl místostarosta Krnova.

Dodal, že město výběrem pozemků zajistilo, že polyfunkční domy budou stát v centru města a pomohou řešit z urbanistického hlediska uliční zástavbu říčního okruhu podél řeky Opavy. Firma už začala stavět základy polyfunkčních domů poblíž dnešního supermarketu Hypernova a slibuje zájemcům o byty výhodný charakter stavby. Byty v ní budou svou stavbou chráněné od blízkého dopravního uzlu a mají okny mířit do klidové zóny města, kde radnice počítá s klidovou úpravou nynějšího parku.

VÝVOJ CEN BYTŮ SLEDUJTE
NA CENYBYTU.IDNES.CZ

Zájemci o byty by měli financovat jejich stavbu postupně i pomocí hypotečních úvěrů. "Máme už první zájemce o atraktivní byty i nebytové prostory. Ty jsme schopni do určité míry upravit podle přání zákazníka," řekl zástupce firmy František Gazárek a dodal, že cena jednoho bytu se bude pohybovat od jednoho milionu dvě stě tisíc korun.

Firma vystavěla například domy s pečovatelskou službou v Městě Albrechticích či Bruntále a podobné obytné domy postavila například ve Šternberku a Mohelnici i Praze.