- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
je celodenní dřina. V dnešní době kdy kapitalisti z lidí dělají otroky a nutí je pracovat od nevidím do nevidím lze čekat že lidi mají jiné starosti než s pašíkem. Ať žije ODS
Když Tě kapitalista platí tak má právo a povinnost vůči firmě požadovat od Tebe plné pracovní nasazení - a ne si chodit do práce odpočinout. Jestli jsi zvyklý v práci odpočívat - pak se nedivím, že nemáš na maso. Tak ho aspoň nezáviď jiným.
Nýmandi maso nejedí - nemají na něj. Prostě socky podle známé bajky o kyselých hroznech vykřkují něco o nezdravosti masa a pak se nacpou sojou.
...,rok od roku,blíže k tomu.Jak atmosféra venkovské zabíjačky bude nostalgicky vzpomínána pouze ve skanzenu.A lidé na vesnicích v Česku už nebudou umět s láskou vykrmit pašíka,aby se při jeho porážce mohla sejít celá rodinka.Za to však budou mít plné garáže.Odkud je nablejskaný plechový miláček do supermarketu pro ovárek a prdelačku doveze.
a budou si lidi kupovat kuřecí sr.ačky a grilovat je a říkat tomu stejk ........ i když stejk je z hověza, jehož chuť dnešní děti budou znát jen z vyprávění svých otců :-)
Bylo by třeba,aby pisatel článku vykrmil doma prase a udělal zabíjačku a hned by si mohl udělat názor na lenost. Ono se to musí krmit tahat hnůj a krmení není v současné době levná záležitost. A nyní,když si nemůže vzít ze společného je výkrm takového zvížete nad ekonomické možnosti vzhledem k nákladům ,poté prase má moc příbuzných a na toho,co to vykrmil zbydou pouze ocucané špejle.Tak vzhledem k této skutečnosti je nejlepším řešením toto zvíře koupit ve finálním stavu. A ve vilových oblastech už ani nejde prase vykrmit to by sousedům smrdělo.
mladého psa , na česneku , na zelenině !!
Na česneku já rači kočičku. Od králíká téměř k nerozeznání
škrábaný tataráček ze syrové hovězí svíčky... když se ti žilky chytají mezi zuby.. mňamka
Ono chov domácího zvířectva není jen o výrobě vlastního masa, o kterém vím, z čeho je, ale taky i o bezodpadovém a ekologickém hospodářství. Stačí se podívat, co se všechno dneska i z venkovských baráků odváží jako odpad. Všelijaké zbytky potravin, posekaná tráva, přebytky jablek ale i prostý biologický odpad, listí, zbytky rostlin. To všechno se dříve ve venkovském hospodářství zpracovalo. Zbytky potravy, tráva, zbytky zeleniny a ovoce, se zkrmilo, co zvířata nesežrala, šlo na hnůj nebo kompost stejně jako zvířecí exkrementy a hnůj nebo kompost potom šel na pole či zahradu na hnojení obilí nebo zeleniny....Nevyužívalo se a vyhazovalo jen málo věcí. Stavební suť, železný šrot, sklo, popel z uhlí, pár těch obalů, pro které se ve venkovském hospodářství nenašlo využití..... Vše ostatní se zpracovalo.
Je to videt i z tech prispevku :-) "Zabijacka na klic", "prasecinec" :-)) no to jsem se musel smat, zrejme autor myslel prasecak. Nebo 260kilovy prase - to uz je samy sadlo, i kdyz proti gustu... Takova domaci zabijacka je prevazne drina a peknej vopruz. Nestaci si jen pujcit hrnce, kam je dneska date? Na elektrickej sporak? Kde uvarite dost vody na spareni? Mate prase kam povesit? Atd atd atd... Delavali jsme tak tri prasata rocne. Ja vstaval pozde, az tak v pul sedmy, ale rodice hakovali a topili uz od peti, aby byla voda ready, az prilitne v sedm reznik. Uz bych do toho ted nesel ani omylem. I za cenu toho, ze koupim maso ne uplne jasneho puvodu (u reznika na namesti, ne v Globusu...).
me vlastni zabijacka jako velkej opruz nikdy nepripadala, i kdyz je pravda, ze sem nikdy do toho nesel od uplnyho zacatku - tj. jak pises vstavat v pet a roztapet kotle s vodou.
mnohem vetsi vopruz mi pripadalo to prase vykrmit, clovek k tomu byl uvazanej porad
dnes zabijacka je uz jen takovy folklor, jak se pobavit, za bolsevika mit prase byla nutnost, jestlize jsi chtel mit maso. aspon u lidi na vesnici, kteri nebydleli zadarmo v panelacich a splaceli pujcky
jo jo ted mám doma u našich ve chlívku 30kilový prasátko ale až jej koncem unora picnem s kámošema to bude parádička