Tesco si vybralo Českou Třebovou

  • 2
Do České Třebové, ze které většina lidí zná jen rušný průtah městem a železniční nádraží, se budou zanedlouho sjíždět lidé z celé východní části Pardubického kraje. Společnost Agile totiž zahájila první práce potřebné pro přestavbu bývalé teplárny na obchodní centrum Tesco.

To by mělo zákazníky přivítat na podzim příštího roku a bude zřejmě jako první hypermarket v kraji otevřen nepřetržitě

"Předpokládám, že v květnu by se začalo stavět a v říjnu bychom mohli dát hypermarket do provozu," uvedl Jiří Škorpil ze společnosti Agile, která někdejší teplárnu přestavuje na hypermarket.

"Finální smlouva není ještě podepsaná, ale věřím, že komplikace nevzniknou. Je to na nejlepší cestě," uvedl mluvčí Tesco Stores Vesselin Barliev.

Tesco původně projevilo zájem o stavbu hypermarketu v sousedním Ústí nad Orlicí. Tamní zastupitelé se ale nemohli dohodnout na změně územního plánu. Nakonec Tesco dalo přednost České Třebové. Starosta České Třebové Jaroslav Zedník si myslí, že vznik hypermarketu znamená pro jeho město šanci.

"Doufáme, že si zákazníci v České Třebové nejenom nakoupí, ale třeba si zajdou do plaveckého bazénu nebo si půjdou zalyžovat na sjezdovku na Pekláku, kterou chceme vybudovat," uvedl před časem.

Hypermarket by měl zákazníkům nabídnout veškerý sortiment zboží od potravin přes oděvy, obuv, sportovní potřeby či nábytek. Obchodní centrum bude mít k dispozici přes dvě stě parkovacích míst.

"Plánujeme zároveň vybudovat řadu prodejen a byty. Zatím nevíme, zda jich bude šestnáct nebo čtyřiadvacet, rozhodneme se podle zájmu," uvedl Škorpil.