(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Kaufland prodával falšovaný masný výrobek, výrobek z Polska měl méně masa

  • 19
Státní zemědělská a potravinářská inspekce zjistila další případ falšovaného masného výrobku od polského výrobce. Jednalo se o hovězí Šunkovou Delikatesu Best, kterou ve své ostravské pobočce prodával řetězec Kaufland. Podle laboratorních testů se procentuální obsah masa neshodoval s číslem uvedeným na etiketě.

Výrobce na etiketě výrobku deklaroval obsah hovězího masa 31 % a vepřového masa 17 %, přičemž laboratorní rozbor prokázal, že celkový obsah masa je 38,5 %, tedy o deset procent méně, informovala Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v tiskové zprávě.

Hovězí Šunková delikatesa z Kauflandu, ve které inspektoří SZPI zjistili menší...

Inspektoři, kteří vzorek odebrali v ostravské provozovně obchodního řetězce Kaufland, uložili prodejci celostátní opatření. Potravinu musí řetězec stáhnout ze všech svých provozoven na území Česka a na vlastní náklady provést laboratorní analýzy u dalších třech šarží.

„V posledních měsících se jedná již o několikátý případ falšování masných výrobků v tržní síti. SZPI se tak bude i nadále věnovat kontrolám i této komodity s nesníženou intenzitou,“ informuje v tiskové zprávě mluvčí SZPI Radoslav Pospíchal. S kontrolovanou osobou inspekce zahájí správní řízení o uložení pokuty.