Diskuze

Zrušení superhrubé mzdy na dva roky? Zmatky a nejistota, tvrdí odborníci

Zrušení superhrubé mzdy odborníci vítají. Návrh prezidenta Miloše Zemana, aby byla změna pouze dočasná na dva roky, považují někteří za zmatečnou a způsobila by podle nich v daňovém systému jen potíže. O změně bude ministryně financí Alena Schillerová jednat s vládními kolegy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

U nás fakt nejde nic normálně. Všichni kecají do všeho, jen aby si každý polechtal ego. Zmatek, chaos, panika. Máme tady nějakého odborníka? Ne - vládnou nám jen tupci.

0 0
možnosti

Zrušení superhrube mzdy je fajn, ale abych nenadelal sekeru, musím udělat i B, buď zvýšit daň z prijmu nebo zdanit korporace nebo propustit část statnich zaměstnanců nebo nezvýšit důchody nebo zrušit dotovani dopravy dětem nebo nezvysovat platy učitelům nebo.. (ať si každý dosadi podle politických preferenci), ale hlavně udělat něco, přičemž vláda nedělá nic a jen rozdává.

0 0
možnosti

Zavést a za dva roky zase zrušit? No, myslím, že až pan president vystřízliví, tak si uvědomí, jakou to řekl hovadinu. Jestli teda někdy ještě vystřízliví. :-)

0 0
možnosti

Oprava: zrušit a zavést. ;-D

0 0
možnosti

Ježišíííí.Ti co nevidí ten chaoz či blázinec vedený samým nejvyšším,vážně misejí mít megaklapky na očích i uších.

0 0
možnosti

J77a53n 22R80i89c24h28t74e35r

22. 9. 2020 14:54

V praxi by to znamenalo, že od prvního ledna zaměstnanec dostane průměrně o 1500,- na ruku víc a za dva roky mu je zase seberou?;-D;-D;-D

Chtěl bych vidět vládu, která by takhle dobrovolně prohrála volby:-)

0 0
možnosti

J25a65n 57Z91a22b54a90b39a

22. 9. 2020 14:43

Zrušení pojmu superhrubá mzda je správně. Ale s tím se musí taky zrušit daňová blamáž s tzv. odvody firmy na pojištění zaměstnance. To je jenom kosmeticky přemalovaný nesmysl. Stejně, když firma počítá budoucí mzdu zaměstnance, tak to počítá včetně toho.

1 0
možnosti

M97i95c77h69a75l 81R27a83k

22. 9. 2020 14:42

Zdaňte banky, korporace, přestaňte kupovat od Američanů zbraně, a nemusíme mít velký problém s příjmy....

Ostatně, co je to proti tlaku Pompea, abychom platili o 150% dražší břidlicový plyn....;-)

0 1
možnosti

Podle meho nazoru se nyni zrusi superhruba dan a za dva roky se zvysi danova sazba z 15% na 19%.

Z politickych duvodu to nyni nechteli zvysovat a vlastne je to s ohledem na Covid dobre zduvodnitelne. Zvyseni pak bude dobre zduvodnitelne vysokym deficitem.

Vydelaji na tom relativne ti, co maji prijmy ze zamestnani a prodlaji ti, co maji jiny zdroj prijmu.

0 0
možnosti

Personál LDN mu to vole před focením zastrčil, ale protože vládce většinu času neví, kde je, rozhlížel se tak intenzivně, až mu zase vypadlo.

0 0
možnosti

To už je zkrátka náš prezident. Přijdete k němu se špatným návrhem, a on vymyslí jiný, ještě horší.

Aby bylo jasno. Zrušení superhrubé mzdy nepovažuji za špatný nápad. Podporuji i snižování celkové daňové zátěže. Ale provést to oboje zároveň v době, kdy rozpočet čelí razantnímu úbytku příjmů, aniž by se někdo alespoň kosmeticky snažil snižovat (především mandatorní) výdaje, to považuji z hlediska hospodaření státu za krajně nezodpovědné. Tím omezením na dva roky z toho Zeman udělal ještě větší paskvil, kdy nikdo nebude vědět, co tedy za ty dva roky očekávat.

0 0
možnosti

"Superhrubou mzdu" zrušit nelze (ta reálně bude existovat, ať ji tak budete říkat, nebo ne).

Ale šlo by ji přejmenovat na "hrubou", pojem hrubá mzda zrušit, a tím udělat celý systém zdanění práce jednoduchý a transparentní a pochopitelný i lidem, co na ZŠ procenta pochopili jen částečně.

Půlka těchto zmatených diskuzí by pak nemusela být.

1 0
možnosti