Žluté autobusy už jezdí i po silnici R6 z Prahy do Karlových Varů.

Žluté autobusy už jezdí i po silnici R6 z Prahy do Karlových Varů. | foto: Jan Zátorský, MF DNES

Student Agency začala jezdit do Varů

  • 11
Žluté autobusy rozšířily svůj akční rádius. Společnost Student Agency totiž začala jezdit z Prahy do Karlových Varů a připravila i zajímavé zaváděcí slevy. Kdo si pořídí kreditovou jízdenku, toho bude první tři měsíce provozu linky stát cesta z hlavního města na západ Čech jen 50 korun.

Padesátikorunové jízdné přitom platí nejen pro studenty, ale pro všechny cestující, kteří si zakoupí kreditovou jízdenku. Ostatní dopravci prodávají jízdenky za ceny kolem stokoruny.

Student Agency bude mezi Karlovými Vary a Prahou jezdit ve všední dny každou hodinu - první spoj vyjíždí v 5 hodin, poslední v devět večer. V sobotu a v neděli některé ze spojů vypadnou, ale i tak pojedou více než desetkrát denně oběma směry.

Společnost, jejíž levné jízdenky přinesly na český trh pořádně čerstvý vítr, má v poslední době problémy v souvislosti s mýtným systémem. Paradoxně ale na tom vydělal cestující.

Když začaly autobusy platit mýto, zvedla firma cenu u jízdenek mezi Prahou a Ostravou. Vyšší cena pak odehnala pasažéry do jiných autobusů a do vlaků. Aby ztracené zákazníky nalákala zpět, snižuje od začátku března společnost jízdné mezi Prahou a Ostravou ze 320 korun na 190 korun, napsala agentura ČTK.

Cena za jízdné z Ostravy do Prahy však může být ještě nižší. Kdo si zarezervuje místo v autobuse s dostatečným předstihem a dostane se mezi dvacet procent nejrychlejších, sveze se jen za symbolickou jednu korunu.