Diskuze

Léky, roušky, potraviny. Kvůli koronaviru obmění stát rezervy

Namísto obřího rozprodeje zásob kovů čeká Správu státních hmotných rezerv velké nakupování. Vláda ustoupila od snahy zalepit díry v rozpočtu zhruba dvěma miliardami korun za hliník, měď nebo zinek. Nyní naopak plánuje pod tlakem šířící se koronavirové infekce utrácet za zdravotnický materiál a­ elektrocentrály.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Postupuje to velice rychle, takže se obávám, že než se rozhoupou, krize vypukne naplno a už nebude nic k sehnání nebo za několikanásobnou cenu, čímž si opět někdo namastí kapsy - jak je u nás zvykem.

0 0
možnosti

Respirátory se nedají nikde sehnat už ted. Hejtman JMK Hašek (ANO) je vykoupil pro Čínu, fakt skvělý politický čin a prozřetelnost !! "...schválení humanitární pomoci čínským provinciím Guangdong, Hainan a Hebei. Z finanční pomoci kraje bude nakoupen zdravotnický materiál v hodnotě přibližně jednoho milionu korun (bez DPH), který bude určen na boj s epidemií koronaviru Covid-2019.

„Ve všech třech případech se jedná o partnerské provincie Jihomoravského kraje, se kterými máme navázánu vzájemnou přátelskou spolupráci. Konkrétně poputují do Číny tolik potřebné zdravotnické pomůcky v podobě tří druhů respirátorů,“ konkretizoval pomoc hejtman Bohumil Šimek.

Jihomoravský kraj pošle zdravotnickou pomoc spolu s dalšími regiony (Moravskoslezský kraj, Kraj Vysočina či Karlovarský kraj), které rozhodly o zafinancování materiální pomoci. Do Čínské lidové republiky poputuje speciálem odlétajícím zřejmě v příštích dvou týdnech.

JE NAČASE JEŠTĚ NEODLETĚNÝ ZDRAVOTNICKÝ MATERIÁL PŘEHODNOTIT A NECHAT PRO NAŠE OBČANY !!

0 0
možnosti

jo oprava hejtman Šimek

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

A které rezervy chtějí obměňovat? Ty, které už prošustrovali nebo ty, které dále plánují prošustrovat?

0 0
možnosti
Foto

Potraviny na 1 den ? Not great Not terrible

1 1
možnosti

máme zásoby na jeden den navíc oproti Somálsku ......

2 0
možnosti

Trosku pozdě no...ale tak co čekat od státní spravy

2 0
možnosti