Karlovarský hotel Carlsbad Plaza - Pohled do vstupní haly s Lobby barem v karlovarském hotelu Carlsbad Plaza. | foto: Stanislava Petele, MF DNES

Staronový hotel Carlsbad Plaza nabízí luxus

Staronový hotel v Mariánskolázeňské ulici v Karlových Varech svojí vnější vizáží nikoho neprovokuje. Přesto v novém hotelu Carlsbad Plaza je mnoho nejmodernějších vymožeností lázeňství, jež jsou včleněny do luxusně provedených interiérů hotelového komplexu.

Toto vybavení jistě bohatě nahradí některé vzniklé ztráty z původních budov. Určité ztráty jsou asi nezbytné při každé radikální přestavbě zanedbaných domů. Asi všichni chápeme památkáře, kteří žádají o zachování starých umělecko-řemeslných prvků. Ale na straně druhé je třeba si uvědomit, že na projektanty je vyvíjen tlak investorů na dodržení kapacit hotelu, stavební termíny a asi vždy jsou nějak limitovány investiční náklady.

Nemluvě již o mnoha různých bezpečnostních a požárních předpisech, které projektanty také svým způsobem omezují a svazují.

Obstát mezi dvěma mlýnskými kameny není jistě pro projektanty lehké. Přesto by mělo platit, že se všechny zainteresované strany budou snažit o maximální vzájemnou vstřícnost. Je přece ve všeobecném zájmu, aby se pro nás i generace budoucí uchovalo to, co uchovat lze, a to, co zachránit nelze, aby bylo nahrazeno hodnotou novou, kvalitativně lepší. Domnívám se, že se to u této přestavby, až na malé výjimky, povedlo.

V novém hávu
Hotel má 310 lůžek v 165 pokojích, 11 apartmánů, 91 pokojů ve standardu čtyř hvězdiček a 74 pokojů v pětihvězdičkovém provedení. Hotel nabízí velké luxusní sály několika restaurací: francouzské restaurace La Bohéme, bufetové restaurace Sorento a asijské restaurace Sweet orient. Dále je zde k dispozici Café Bon sóir a Lobby bar.

Kzábavě a odpočinku hostů slouží společenská část budov. Velký kongresový sál nazvaný Rockefeller Hall nabízí 250 pohodlných míst. Dále pro menší skupiny slouží hned několik salonků: decentně a vkusně vybavený salonek Masarykův, následují dva barevně odlišené a luxusně provedené salonky Kenedyho a Churchilův, doplněné obrazy těchto legendárních státníků. Za návštěvu stojí i čtvrtý, stylově zařízený Atatürkův salonek.

Pro relaxaci a zdraví hostů je k dispozici: léčebný úsek se dvěma pracovišti lékařů, vodoléčba v šesti vanových koupelích s vřídelní vodou, skotské střiky a další. Elektroléčba, termoterapie, masáže všeho druhu, inhalace, suché uhličité koupele atd. Je zde fit centrum a tělocvična.

Hotel je i vodním rájem
Wellnessland - vodní ráj, kde je velký relaxační bazén s teplou vodou, vířivý bazén, hydromasážní bazén, solná sauna, bylinková sauna, parní sauna, finská a ruská baňa, posilovna a solárium. V suterénu neschází ani kryté parkování pro 26 - 30 automobilů.

Luxusní lázeňský hotel byl po dvou letech výstavby uveden do provozu den před vánočními svátky roku 2005. Celkové náklady činily 650 milionů korun. Na realizaci stavby pracovala polská stavební firma Krak-Chem s.r.o. a desítky dalších firem různých subdodavatelů.