Celní správa odhalila během kontroly na tržnici Sapa padělky hraček, které byly...

Celní správa odhalila během kontroly na tržnici Sapa padělky hraček, které byly neoprávněně označeny značkami Frozen, Disney či Spiderman. | foto: Celní úřad pro hl. město Prahu

Zátah v Sapě, celníci objevili padělané Lego i panenky Disney

  • 14
Zhruba čtyři tisíce padělků značkových hraček a stavebnic našli celníci minulý týden při kontrole v pražské tržnici Sapa. Prodej padělků by majitelům značek způsobil škodu téměř dva miliony korun. Mezi zabavenými hračkami byly falzifikáty stavebnice Lego i panenky od Disney.

V tiskové zprávě to v pondělí oznámila mluvčí pražského celního úřadu Ivana Kurková s tím, že ve dvou případech také stánkaři neodesílali údaje o prodejích do systému elektronické evidence tržeb.

Mezi padělky odhalenými koncem minulého týdne při celodenní kontrole v Sapě byly plastové a plyšové hračky či stavebnice pro děti. 

„Byly neoprávněně označeny logy například Frozen, Disney, Spiderman, Lego a další,“ sdělila Kurková.

Padělky v tisícových počtech se v Sapě objevují opakovaně. Třeba loni v listopadu našli celníci v tamních obchodech a stáncích 6 200 krabic falzifikátů stavebnice Lego.

Prodej těchto stavebnic by firmě Lego způsobil škodu zhruba tři miliony korun. Loni byly v Sapě odhaleny i padělky značkového oblečení, obuvi, parfémů, brýlí nebo hodinek.

,