ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Shutterstock

Nakupování bez front. Čupr rozjíždí web pro krámky, které nemají e-shop

  • 27
Zakladatel internetového prodejce potravin Rohlík, Tomáš Čupr, rozjíždí ve spolupráci s dalšími experty platformu NakupBezpecne.cz, která bude určena pro malé obchody. V první fázi pro prodejny s potravinami, léky a drogerií. Získají tak rychlý e-shop a zákazníci přístup i k těm, které dnes třeba na webu nejsou.

Čupr o víkendu zároveň odstartoval i další projekt, takzvaný SuchýRohlík, rozvoz trvanlivých potravin do celého Česka.

„Jedna z nejúčinnějších cest, jak zpomalit šíření COVID-19, je co nejmenší potkávání lidí na blízkou vzdálenost. Přesto se v obchodech stále tvoří fronty a neexistuje řešení, které by si s tím poradilo. Proto jsme vymysleli způsob, jak zkrátit čas lidí mimo domov spojený s nákupem a zároveň zajistit komfort a kvalitu, na kterou jsou zákazníci zvyklí,“ popisuje Tomáš Čupr, jehož Rohlík poskytl technologii.

Už nyní se podle něj hlásí zájemci a registrují se na platformě, která je pro malé i větší prodejce zdarma. Pro obchody to může být cesta, jak rozšířit svůj záběr. Zákazníci si naopak na internetu „jen“ naklikají svůj nákup a pak si jej v dané provozovně, třeba pekárně, vyzvednou v domluveném časovém okně, které bude určeno jen pro omezený počet zákazníků, aby se netvořily fronty. Anebo si domluví kurýra a doručení domů.

Rozvoz po celé republice

Služba bude dostupná po celé republice, nikoli jen ve velkých městech jako je Praha, Brno, Olomouc a podobně, kde dnes působí Rohlík. Projekt podporuje i ministerstvo průmyslu a obchodu a Svaz obchodu a cestovního ruchu.

Internetové obchody s potravinami jako je Rohlík, Košík či Tesco, které má jako jeden z mála kamenných obchodů také online prodej, dnes jedou na maxima svých kapacit a objednat si zde nákup není jednoduché. Trvanlivé potraviny od března prodává i Mall či Alza.

Rozšířit prodej těch trvanlivých, v obchodní mluvě tak zvaných suchých, chce nyní do celé republiky i Tomáš Čupr. V pátek odpoledne začíná fungovat SuchyRohlik.cz, kde si bude možné nakoupit jídlo s rozvozem na druhý den.

Vzhledem k naplněné kapacitě celého Rohlíku bude ten „suchý“ fungovat z jiného externího skladu a rozvážet jej nebudou kurýři tohoto online prodejce, ale Česká Pošta a Zásilkovna.