Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Rodiny za rok zaplatí až 13 tisíc navíc

Až tisíc korun měsíčně navíc budou muset letos zaplatit rodiny s dětmi v důsledku změn, které vláda schválila nebo teprve plánuje. Dvojí vlna zdražení, daňové změny či vyšší nájemné, to vše letos patrně přibrzdí chuť lidí nakupovat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Venca

10. 2. 2004 13:35
O co tu jde?
Celé mi to připadá že se všichni mstí všem.Šlechta a církev českému státu že po roce 1918 přišli o tituly a statky.Socani komunistům za to že s nimi nesdíleli stejné nadšení když socani po vítězných volbách v r.1919 vyměnili naděje lidu za mísu šošovice.Komunisti to byla odbojná socanská frakce co se v 1921 udělala sama pro sebe.Před druhou světovou válkou vládli ve všech evropských státech socani a měli i svoji nadnárodní organizaci.A všude tam kde vládli byl hlad,bída a nezaměstnanost.A v Německu to bylo obzvlášť kruté.proto si němci ve volbách v 1933 zvolili kancléřem někoho kdo jim dal naději,jistotu nacionálního socialismu.V současné době jsou v celé evropě ve vládách či vládních koalicích jednotlivých států socani zas.Vývoj zase začíná nabírat podobný kurs jako po roce 1919.Musíme znát minulost,abychom věděli kdo jsme a mohli odhadnout budoucnost.
0 0
možnosti

vaclav

9. 2. 2004 16:21
"pouze" odpocet ze zakladu dane
Ono snizeni odvodu o 6 tis. prestava byt vyhodne pro lidi, kteri plati dane v pasmu 25% a vyssi. Tedy misto valorizace odecitatelnych polozek, aby byla podporena stredni vrstva se zavadi uleva na dani, ktera je mene vyhodna pro lidi s nadprumernym prijmem (ve smyslu nad celostatnim prumerem). V nemecku si lze aspon vybrat z obeho podle individualni vyhodnosti. ne tak ve Spidlistanu, kde budou mit vsichni stejne...malo.
0 0
možnosti

Dášenka

4. 2. 2004 10:16
Reakce na tu optimistickou zprávu:
Nas.at do krku těm zk.rve.ejm socanům zlodějskejm
0 0
možnosti

kodlik

3. 2. 2004 22:53
Kudy chodil, tudy krad Sociální demokrat!
0 0
možnosti

ELEF

3. 2. 2004 22:46
NENÍ NÁM POMOCI
Vážení spoluobčané,jak to tu sledují zjištují,že všichni jsme proti všem.My mladší a střední ročník to odnášíme v teto republice nejvíce-mimo zlaté mládeže.Chtěl bych všem rozumným vzkázat - bude nejlepe abychom se sebraly a odešly z naší milované vlasti směrem do evropy,kde sice nic není zadarmo,ale alespoň,tám za práci plati tak,že člověk není poslední z poslednícha má apoň minimální životní úroveň.V NAŠÍ MILOVANÉ VLASTI ná říkají,že minimální plat popř. o trochu vyší podprůměrný plat nám musí stačit,protože naše vrchnost  včetně pánů ředitelů,nejvyších podnikatelů atd.nemůže dovolit abychom si mohli vydělat víc a tím pádem si žili nad úroveň.PROTO JEŠTĚ JEDNOU VŠICHNÍ CHYTŘÍ ,VZDĚLANÍ ALE NEJENOM TI POJĎME ..........ať se   ti vychytrali tady sežerou sami mezi sebou
0 0
možnosti

Jeff

4. 2. 2004 8:54
Re:
Problem je, ale kam a taky se bojim, ze clovek si vzdycky veze kus sve vlasti sebou at chce nebo nechce. Podivejte se na ty vsechny rusy a ukrajince, kteri tady taky neprekroci vlastni stin a krome spatne povesti jsou tady (a nejenom oni) obeti vlastnich grazlu.
Ja uz jsem v zahranici stravil hodne casu a jak to tak pozoruji, zase se tam chystam, ale neni mi moc jasne, kam. Jak uz mi nekdo napsal nize, krome UK a Danska (myslel jsem, ze i Svedska, ale nevim) zatim neni moc kam. A mimo Evropu, s ohledem na klima, kulturu a jazyk pripada v uvahu snad jedine Kanada. Jenom se obavam, aby to nebyli stejne natury jako vetsina obcanu US, ktere opravdu nemusim. 
0 0
možnosti

Marie

3. 2. 2004 22:38
Dostanou až v roce 2005?
Tak ať platí také až v roce 2005. To jsou zase jenom sliby Špidly boysů a jejich klaky. Když dostanou rodiny s dětmi, co potom důchodci, kteří již dnes žijí díky ČSSD, KDU-ČSL a Unii pod hranicí normálního přežívání? Doopravdy to chce již jenom psychiatrickou léčebnu pro tuhle partu zlodějů a násilníků, kteří budou všem diktovat jak a podle čeho mají žít. Sami sobě ale poručit neumí, takže imunitu i mimo území parlamentu a senátu, platy tak vysoké, že by stačily dvěma rodinám s dětmi nebo třem rodinám důchodců. Káží vodu a pijí víno. Je to prostě chamraď a komančové byli břídilové s nevalnými znalostmi.
0 0
možnosti

Blackshield

3. 2. 2004 22:31
Jak
tak sleduji politiku naší vlády, začínám litovat, že válku nevyhrál Hitler. Z k u r v i t tuhle zemi víc než komunisti a socani by nezvládl ani on. Otázkou je, jestli by likvidací cikánů vůbec něco pokazil, spíš by to jen prospělo. Kecy o vyhlazení českého národa jsou hovadina, navíc když člověk čte příspěvky některých lidí, tak mu to ani nepřijde jako špatný nápad... Inteligentní a pracovité lidi zachrání jen emigrace.
0 0
možnosti

endru_

4. 2. 2004 12:43
Re:
Ja sem odeesak, ale tohle ne. Cikani by meli zacit pracovat a ne je hned strilet. V tomhle state to tak bohuzel nejde, protoze spidlovo vlada tento kocovnicky kmen a jim podobne podporuje(tim samozrejme nechci urazit normalne pracujici romy). A emigraci se nic nevyresi. Chtelo by to zmenit mysleni cele spolecnosti a ne jenom 20%. Az se to zmeni, coz bude az tak za 2 generace, tak bude fajn....
0 0
možnosti

Willy Konicek, MBA

3. 2. 2004 21:32
Vladimír Iljič Špidla, mašinfíra Stáňa a spratek od Sobotků
Chce-li vláda podpořit ekonomický růst, zvýšit investice do nových projektů, zvýšit tak zaměstnanost a v příjmy obyvatelstva, má k tomu jeden jednoduchý nástroj: snížení daní. Co říci na to, že naše socialistická vláda pod vedením Vladimíra Iljiče Špidly a jeho pohůnka, rychlokvašeného ekonomického spratka Sobotky dovedla naši zemi na nulový hospodářský růst, dvoumístnou nezaměstnanost, krach desítek tisíc živnostníků během posledních pár měsíců a nárůst zadlužení země na historickou úroveň BEZ jakýchkoli sebemenších známek zlepšení makroekonomických ukazatelů? Toto: jste čú-ráci, kdo jste socany volili.
0 0
možnosti

Nasranej

4. 2. 2004 20:51
Re:
Jsem živnostník. Dosud úspěšný. Bude -li vláda takto pokračovat mám návrh: vyhlašte socialismus, vrátím vercajk na obecní úřad a je to! To co předvádějí silně zavání socialismem!! Ovšem s kapitalistickou tváří!
0 0
možnosti

Willy Konicek, MBA

3. 2. 2004 21:32
Vladimír Iljič Špidla, masinfíra Stáňa a spratek od Sobotků
Chce-li vláda podpořit ekonomický růst, zvýšit investice do nových projektů, zvýšit tak zaměstnanost a v příjmy obyvatelstva, má k tomu jeden jednoduchý nástroj: snížení daní. Co říci na to, že naše socialistická vláda pod vedením Vladimíra Iljiče Špidly a jeho pohůnka, rychlokvašeného ekonomického spratka Sobotky dovedla naši zemi na nulový hospodářský růst, dvoumístnou nezaměstnanost, krach desítek tisíc živnostníků během posledních pár měsíců a nárůst zadlužení země na historickou úroveň BEZ jakýchkoli sebemenších známek zlepšení makroekonomických ukazatelů? Toto: jste čú-ráci, kdo jste socany volili.
0 0
možnosti

Daňový soumar

4. 2. 2004 5:12
Re:
Příteli,máš naprostou pravdu,je to banda vydřiduchů a ekonomických hlupáků jeden vedle druhého.Největším hlupákem je pochopitelně Špidla,který snad ani neví co to HDP a PHM je.Raritou této bandy je ovšem to,že o eknomických otázkách rozhoduje banda nevzdělanců v oblasti financí a ekonomie a výsledek jejich rozhodování bude mít katasrofální důsledky pro náš národ.Reforma veřejných financí nemá nic společného s reformou,ale deformací a okrádání nás všech všetně nemluvńat na dluhá léta i po odchodu této bandy od válu.Zvýšení daní ze všeho nepřispěje ani tím nejmenším k růstu ekonomiky jako základu a hnacího motoru každého normlního státu reforma nepodpoří,právě naopak,způsobí útlum,protože zdražením se sníží kůpní síla národa dnes hnacího motoru HDP ,zvýší se nezaměstnanost,protože spousta živnostníků bude končit v podnikání,způsobí odchod zahraničních investorů po desti letech daňových prázdnin směrem na východ  a zadlužení země bude narůstat i dál,protože špidladeforma neřeší ani slovem jak dál ve vlastním utrácení naších peněz,jak znižovat zadluženost státu.Špidladeforma nahrává zvýšení podvodů v daňové oblasti,protože většina podnikavců již teď ví jak se daním vyhnout a na vše doplatí jen normální člověk,který je přímo závislý a již nejméně tři krát okraden zdańěním své mzdy.Špidladeforma na jedné straně okrádá zdražováním a na straně druhé následně rozdává všem po socialisticku to znamená,že výsledek špidlaformy je nulový efekt.Největším hlupákem je ovšem i Sobotka,protože právnická rychlokvaška bez praxe na postu ministra financí je výsměchen všemu lidu této vlasti.Špidla a jeho banda ale dobře ví,že přestřelil a blíží se konec jeho kralování.
0 0
možnosti

fr-mottl

3. 2. 2004 19:27
flakl neni komunista ale je svym zpusobem zvlastni
protoze se nespokojil s kecy pana Klause a jemu podobnych. Zminka o tunelarich je tu pouze z duvodu mensi provokace, protoze zastanci turbokapitalismu jsou na toto citlivi. (prispevek musi zaujmout - proto i ta barva)
Pan profesor bohuzel zapomnel vysvetlit, jak to s tou ekonomikou bude, az zmizi vetsina pracovnich mist - budto do Ciny nebo proste z duvodu racionalizace. Flakl to jen rekl trochu nafoukane s temi vyrobnimi vztahy apod. Ale jinak ma samozrejme pravdu, problemy budou narustat.
Jeho medicina - prerozdelovani je take samozrejme nedostatecna, ale alespon neplaca ty pravicove kecy modrych ptaku. Za vsechny nekonvencni narozy nasich spoluobcanu muzeme byt vdecni. Dekujeme.
  
 
0 0
možnosti

Culeto

4. 2. 2004 10:48
Re:
Pokud bych chtěl provokovat nebudu psát o tunelářích, protože je jich v zemi strašná spousta.Uvedu příklad : Zetor , nejdříve přichází John Deer všechny Zetory na skladě přemaluje na zeleno žlutou , prodá je v severní africe , inkasuje peníze a mizí, zisk pro Zetor 0, pak přichází Motokov  prodává přes svou servisní organizaci , která má velkou půjčku u jedné již neexistující banky, peníze za prodej zůstávají u té banky, zisk pro Zetor 0, pak přichází úspěšný manažer Desty ( to je firma , která kdysi vyráběla vysokozdvižné vozíky) jako ministr hospodářství, oddlužuje firmu ( dlužné peníze za sociální a zdravotní pojištění zaměstnanců zůstávají nezaplaceny, peníze za vyplacené sociální a zdravotní dávky zůstávají pohledávkou  na straně pojišťoven a státu.) Jinými slovy  jedni kradli  , druzí zneužívali, třetí platí . Rozdíl je v tom že jedni si teď užívají a druzí remcají nad tou chuťkó co vaří prafotr Morava ,jaký byl Klaus dacan a ti zbylí prskají jak křečci.Pokud si pamatuji, tak ODS nikdy nevládla sama a je potřeba si připomenout, kdo, že byl zpravidla ministry privatizace a hospodářství  v letech do roku 97. Souhlasím s tím, že trh práce se bude měnit, ale našel jste v reformě výdajů veřejných financí něco, co by se snažilo tento trend postihnout a připravit se na něj ? Stát vybírá obrovské sumy peněz od jednotlivců . ( např cigarety- očekával bych, že ty peníze půjdou do zdravotnictví, ale když už tam dorazí to směšné procento, je rozkradeno různými lobisty a na rozvoj léčby není nic) Reforma stále řeší příjmy a nikoliv výdaje. Mě osobně vadí, že stát vypůjčené peníze projí a nikoliv investuje, protože nejsem takový grand abych platil někomu hostinu, které se neúčastním a vůbec nevím , proč by ji měli platit Ti, kteří tu ještě nejsou.Co se týče pravicových keců : Co je na tom špatného, když si myslím, že každý člověk je odpovědný sám za sebe.Já jen  žádám a vytvářím si  prostor na svou seberealizaci
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

25. dubna 2024  11:25

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu....

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

22. dubna 2024  15:55

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Číst iDNES.cz se vyplatí. Megahra o statisíce korun pro věrné čtenáře vrcholí

15. března 2024  15:02,  aktualizováno  24.4 9:32

Na portálu iDNES.cz vrcholí Megahra o peníze. Do pondělí 29. dubna může každý čtenář s registrací...

Desítky tisíc letů nad Evropou hlásí rušení signálu GPS. V podezření Rusko

23. dubna 2024  10:37

Navigační systémy letadel na trasách nad Pobaltím i nad dalšími oblastmi hlásí stále více...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nad Českem krouží nové značky fast foodů. V plánu mají rozvířit trh

22. dubna 2024

Premium Již třicet let vévodí šťavnatým burgerům, hranolkům a kuřeti v Česku tři fastfoodové řetězce. Nyní...

Musk si připsal velký úspěch v Číně, Tesla může naplno rozvíjet samořízení

29. dubna 2024  21:20

Miliardáři Elonu Muskovi se na návštěvě Číny podařilo odstranit překážky v zavádění technologie...

Škrty jsou v Evropě u konce. Strach ze ztráty voličů vede zase k rozhazování

29. dubna 2024

Po několika letech silně uvolněné rozpočtové politiky v Evropě měl rok 2024 znamenat velkou změnu....

Mráz nadělal škody za stovky milionů, odhadují pojišťovny. Výborný jedná o pomoci z EU

29. dubna 2024  16:12,  aktualizováno  19:33

Česko v nejbližších dnech pošle Evropské komisi (EK) žádost o mimořádnou finanční pomoc pro české...

Brexit se projeví naplno, začínají platit přísnější pravidla na dovoz

29. dubna 2024

Dovoz potravin z EU do Velké Británie bude od 30. dubna nejen dražší, ale i komplikovanější....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!