Diskuze

Pojišťovny zdraží, míní experti. Některé stavby už proti vodě nepojistí

Miliardové škody po nynějších povodních mohou vést ke zdražení majetkového pojištění. Shodli se na tom pojišťovací experti s tím, že záležet bude především na přístupu zajišťoven. S jistotou se také rozroste počet nemovitostí, které se kvůli aktualizovaným záplavovým mapám nebudou dát pojistit vůbec.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

Tím jen dokazují zbytečnost tohoto podnikání, které obyčejným vůbec nepomáhá, jen z nich tahá peníze. Ti co potřebují pojistit, se pojistit nemohou, mohou se jen Ti, co vlastně pojištění ani nepotřebují. Tomu říkám podnikání  s iluzí! Pryč s parazitujícím systémem pojišťovnictví! Změňme zákony tak, aby pojišťovny byly povinni pojistit každého jako u povinného ručení za auta. Jinak je to fraška!

0 1
možnosti
JL

Bývaly časy, kdy kolem řek nebyly žádné chaty, ploty, Většinou kolem byly louky bez velkého množství stromů a křoví. Nebyly ani protipovodňové valy. Naši předci stavěli svá obydlí v místech kam voda nedosahovala, případně tam, kde se jenom rozlila a tedy nenadělala mnoho škody. Voda se měla možnost rozlít na louky, které tím pohnojila. Dnes je kolem řek plno chat, plotů a keřů, které nedovolí vodě se rozlít. Krásným příkladem je karlínský viadukt, který byl stavěn právě pro případ povodně a dnes jsou jeho propustě ucpány. Své dělají také náspy silnic, železnic. Města a obce stavé drahé protipovodňové valy, které jenom ženou vodu o kus dál, na jinou obec, jiné město. Stavební úřady dávají bez rozmyslu povolení na výstavbu v záplavových oblastech, domy se staví v dolících místo na vyvýšeninách. Tím se nikterak nechci dotknout lidí, které záplavy postihly, jen myslím, že by bylo vhodné přemýšlet při výstavbě podobně jako naši předci,A také by zřejmě bylo vhodné přijmout nějakou strategii napouštění a upouštění přehrad. Vždyť přeci nemusé být neustále plné po okraj. Myslím, že vhodná strategie by mohla snížit výši povodňové vlny.

5 1
možnosti