Diskuze

Podnikatelé budou mít méně papírování

Méně byrokracie a lepší projednávání zákonů slibuje vláda podnikatelům. Ve středu schválila návrh na snížení administrativní zátěže podnikatelů až o pětinu a provedení analýzy dopadů změn v zákonech na podnikatele. Obojí předložil vicepremiér pro ekonomiku Martin Jahn.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

4omega

18. 4. 2005 13:14
Registroval jsem firmu na FÚ..
Chtěli:....originál a 2 kopie společenské smlouvy..... originál a 2 kopie výpisu z OR...originál a 2 kopie usnesení soudu o zápisu firmy...originál a 2 kopie smlouvy o založení bankovního účtu.....
 
..vysvětlí mi někdo, k čemu????????? Nestačil by třeba jen jeden originál výpisu z OR?
 
...je tu bordel.....
0 0
možnosti

Dan

18. 4. 2005 6:38
Socialismus
Žijeme pořád v socialismu - viz. Zákoník práce a pododbné hovadiny jako platba za to že nemám zaměstnaného invalidu
0 0
možnosti

Bobeš

18. 4. 2005 10:26
Re: Socialismus
Přesně tak. Třeba v "socialistické" Číně se lidé (pokud nejsou zaměstnanci těch pár státních podniků, co tam zůstalo a které tvrdě prodělávají) musejí daleko víc snažit. Nemají třeba ani nárok na důchod.
0 0
možnosti

pressEU

15. 4. 2005 3:29
Naopak by se mělo v kontrolní činnosti přitvrdit
Nerespektování právních předpisů u českých podnikatelů je velice závažným problémem. Namísto toho aby se zpřísnila kontrolní činnost a postihy za nedodržování právních předpisů, tak se ještě více porušování právních předpisů začíná tolerovat.Dostáváme se tak na úroveň banánových republik a ne vyspělých států tržní ekonomiky, kde je záruka právního státu a kde je právo ctěné. Našim podnikatelů je však daňové a účetní právo více méně k smíchu. Proč tedy někdo ještě více rozevírá nůžky mezi českým podnikatelem a evropským podnikatelem. Naopak je nutné aby podnikatel měl stejnou startovní čáru. Proč by měl být český podnikatel zvýhodňován ? Už aby byla sjednocena federální Evropa.
 
0 0
možnosti

Fořt

15. 4. 2005 15:29
Re: Naopak by se mělo v kontrolní činnosti přitvrdit
Aby byla norma sociálně účinná, musí být jasná a její adresát ji musí znát. České předpisy jasné nejsou a stále se mění.
 
Ledaže byste po podnikatelích chtěl, aby místo podnikání trávili čas čtením stále narůstajících stohů nesrozumitelných předpisů, které se každý rok několikrát změní. Ale to nechcete, protože kdo by Vás pak zaměstnával, z čeho by Vás platil a od koho by stát vybíral daně?
0 0
možnosti

oggy

14. 4. 2005 9:48
SNZP
Je potřeba vytvořit komisi, která rozešle všem podnikatelům dotazník s minimálně deseti stránkami dotazů, ten se vyplní trojmo ručně (nelze zpracovat elektronicky), teprve potom se může zkopírovat (min. osmkrát) a rozešle se všem "potřebným" institucím, které ho budou ručně zpacovávat. Tato střediska zřejmě budou muset zaměstnat na zpracování odhadem tak deset až dvacet tisíc nových zaměstnanců pro které se bude muset postavit nové, počítači plně vybavené (připojení Internet2), se sportovním zázemím, bazénem, saunou atd. Středisko ponese hrdý název - SNZP (Středisko Na Zpracování Pichovin) a povede jej jistě někdo zodpovědný se zkušenostmi ve vládě. Dle mého soudu by byl ideální Škróma, nebo Koloťuk. Teď jsem si vzpoměl, Koloťuk ne, ten by z toho mohl dělat bo*del.
0 0
možnosti

Franta

14. 4. 2005 14:31
Re: SNZP
 Jako vtip dobré, ale ONO TO TAK NAKONEC DOPADNE
0 0
možnosti

Jack

14. 4. 2005 9:17
On u nás ještě někdo podníká kdyý v Irsku je daň jen 12,5% ?
Byrikracie v ČR se nedá ani komentovat.
0 0
možnosti

Karel Úbl

14. 4. 2005 8:57
konečně!!!
To to trvalo, po létech přibývání výkazů se snad blýská na lepší časy. Taky jsem nepochopil, proč statistice musím dávat stejná čísla v 5 výkazech, proč tam musím uvádět minulé období, když už ho tam ode mne mají. Pak mě po telefonu zkouší, jestli jsem si to nevymyslel. VYMYSLEL, protože neustále vytahování čísel nás zdržuje od práce. Živíme armádu statistiků a vyhodnocovačů a mnohdy se ještě chovají arogantně, když projevíme nelibost nad množstvím čísel, které po nás chtějí. S tím zaměstnáváním invalidů je dlouhodobý nešvar zvyšování odvodů. Úřad práce na PJ žádného nemá, takže platím pokutu za to, co nemohu ovlivnit - socialistické svinstvo!
0 0
možnosti

Ing.Radovan Burkovič

14. 4. 2005 8:33
V USA je to normální přístup, socani jen objevili ameriku II.část
Zdražila i jeho práce díky odvodům z cca 60,- Kč / hodina na 112,- Kč / hodina, dostane ovšem zase jen svých 50,- Kč hrubého, vše jsou daně a odvody. Navíc přibyla agenturám práce nesmyslná povinnost za každých 25 zdravých zaměstnanců zaměstnat  1 zdravotně psotiženého. Jak, když je pouze půjčují firmám a nemají možnost nijak ovlivnit, aby firmy vytvářely pracovní podmínky pro postižené a objednávaly si je ? Nijak, prostě jen za každého 1 nezaměstnaného zdravotně postiženého odvedou penále státu 47 tisíc ročně. Další skrytá dań a pořádná.
0 0
možnosti

Ing.Radovan Burkovič

14. 4. 2005 8:32
V USA je to normální přístup, socani jen objevili Ameriku
V USA je to normální přístup, socani jen objevili Ameriku. Každý zákon se zde projednává s přesným dopadem na občana a firmu, tedy daňového poplatníka s vyčíslením na 1 cent.  U nás se chrlí sračky (zákony tomu může říkat jen mimoň) o sto šest a každému je všechno jedno.  Jeden příklad za všechny z díly úředníků geniála Škromacha - pracovním agenturám zakázal používat Dohody o provedení práce, z nichž se neplatí sociální a zdravotní pojištění a jejichž administrativa je takřka nulová. Mj. se nemusí uzavírat písemně a v Zákoníku práce o nich hovoří cca 9 paragrafů. Nyní pracovní agentury, fungující převážně na krátkodobých pracovních poměrech typu stěhování na 4 hodiny denně, mají veškeré povinnosti jako při přijímání pracovníka do trvalého pracovního poměru.  Spousta vyhozených peněz za papíry a času navíc. Zdražila i j
0 0
možnosti

Franta

14. 4. 2005 14:34
Re: Peří na ptákovi
U nás se zkoumá dopad navrhovaného zákona, ale pouze jako bezprostřední dopad na státní rozpočet. Dopad na ekonomiku jako takovou (a tedy, mimo jiné, i nepřímý dopad na státní rozpočet, protože když ekonomika nejede, na daních se méně vybere) se nezkoumá, protože úředník si myslí, že národní bohatství roste samo, jako peří na ptákovi.
0 0
možnosti

Haha

14. 4. 2005 7:33
potvrzeni o bezdluznosti
Takovym oslim napadem je napriklad potvrzeni o bezluznosti, ktere se musi predkladat pri zadosti o novy ZL anebo pri ruseni jednoho ZL (ikdyz dalsi ZL jsou dal platne)
At si to urednik zjisti sam. O OSSZ a VZP ani nemluve. Tem clovek posila i to, co oni vi nejlip (kolik zaplatil zaloh, atd)
0 0
možnosti

figurapce

14. 4. 2005 3:01
dotazniík z ceskeho statistickeho uradu
asi tak 5 krat silnejsi nez danove priznani, s manualem na1,5 stranky drobnym pismem , s dotazy typu"mate skladove zasoby?jaka je cena?", aby bylo jasno, nebudu komukoliv posilat data jen proto, aby obhajil svou dulezitost a zvasty typu"data budou slouzit pro ..." checht, me slouzit nebudou, takze nic nebude, nebo si zavedu taky uredni hodiny JASNY TY STATE? a moc me n.e.s.e.r.t.e., nebo vam nic nedam vy prizivnici, JA TVORIM HODNOTY A VAS JEN TRPIM!!!a hlavne NEPOTREBUJI VASE BYROKRATICKE PYTLE SRA- CEK :)
0 0
možnosti