Diskuze

Pitr ovládl klíčový podnik, stát mu musí prodat podíl

Stát přišel o možnost získat majoritu v jedné z největších potravinářských firem u nás, společnosti Setuza. Známá továrna na oleje, mýdla, zubní pasty a prací prášky teď bude téměř celá patřit firmě Český olej. Ta získá 38,3 procenta akcií Setuzy od státu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pozorovatel

4. 11. 2005 12:08
Trochu zmatený článek, není mi dost jasné, které ministerstvo má větší vinu na krachu získání majority státu v Setuze, ale
to, že se tak nestalo a naopak Pitrova skupina Setuzu definitivně ovládne je velká škoda. A opět k tomu dopomohli někteří vysoce postavení státní úředníci!!! Je to pakáž a měli by už konečně za svoje chyby nést odpovědnost!!! Jo a tady nejde o úspěch !českého" podnikatele, ten totiž při ovládnutí Setuzy prostřednictvíˇm spol Český olej poškodil plno akcionářů Milo a.s. a nakonec i způsob jak chtěl uhradit dluhy je velmi neseriozní a hraničí s pokusem o podvod!! Ale vždy se nejde nějaký úředník, který má pravomoc a tuto zneužije k poškození státu!! (bohužel je jedno jestli vládne pravice nebo levice)
0 0
možnosti

Rejpal

4. 11. 2005 16:24
Re: Trochu zmatený článek, není mi dost jasné, které ministerstvo má větší vinu na krachu získání majority státu v Setuze, ale
Pane nepleťte si pojmy, soc.dem. není levicová strana. A to pokud to posuzujete ve vztahu k vlastnictví majetku. Socani jsou stejně jako pravicová ODS pro totální privatizaci, nejlépe do cizích rukou, jen vykořisťování má mít trošku sociálnější tvář.
0 0
možnosti

Rejpal

4. 11. 2005 9:33
No a ?
Zase vadí, že firmu získal český podnikatel ? On ji stejně prodá, avšak Tlustý nedostane "tlustou" provizi.
0 0
možnosti

InzinierBula

4. 11. 2005 7:29
To se vydělávají peníze!
Dostat od státu majetek, vyhnat minority a obratem ruky ho prodat "strategickému investorovi". ¨Pročpak to Jirka Pitrovi asi nakonec přiklepl? Že by si tím chtěl od něj něco koupit? Třeba mlčení v kauze Unipetrol? To už jsou ale asi příliš velké fantazie. Něco takového by v křišťálově čoistých vodách naší politiky a provatizačních kejklů určitě nebylo možné.
0 0
možnosti

postavaprokazdeho_cz

4. 11. 2005 6:33
No tak tady
je asi taky Fšechno čisté. A to sem si myslel, že už není co rozkrást. :-(
0 0
možnosti