Ženy jdou po penězích, zjistila studie.

Ženy jdou po penězích, zjistila studie. | foto: Profimedia.cz

Peníze jsou na mužích nejdůležitější, myslí si Britky

  • 139
Bohatství je mocným zdrojem touhy. Téměř polovina britských žen ho totiž uvedla jako nejdůležitější věc, podle které se rozhoduje, jestli se jí daný muž líbí. Ani muži ale nejsou k penězům partnerky neteční - za zásadní faktor přitažlivosti je považuje téměř každý čtvrtý Brit.

Majetek příslušníka opačného pohlaví je při navazování vztahů nejdůležitější pro 45 procent žen a 22 procent mužů. Ženy tak finanční situaci mužů považují za zásadnější než například vzhled.

Pod pojmem bohatství si ale ženy a muži nepředstavují totéž - podle něžného pohlaví je dostatečnou ukázkou finančního zabezpečení muže plat ve výši 50 tisíc liber ročně (téměř 2,1 milionu korun).

Každá desátá žena navíc za úspěšného a zajištěného muže považuje takového, který vydělává alespoň 100 tisíc ročně, uvedla studie investiční společnosti National Savins and Investments (NSI).

Muži tak nároční nejsou - bohatá žena podle nich bere ročně "jen" 42 147 liber (asi 1,75 milionu korun) - tedy o necelou pětinu méně, uvádí průzkum .

Pod pojem bohatství ale nespadá jen roční příjem, ale i to, co člověk uspoří nebo zdědí, tedy stav majetku. Pro ženy je dostatečným zůstatkem na mužském kontě více než 24 tisíc liber.

I v tomto případě jsou muži k potenciálním partnerkám shovívavější - za přitažlivých na ženě považují jen 15 tisíc liber, uvádí studie.

Zatímco ženy jsou v požadavcích na majetek muže nerealistické, muži mají představy o úsporách žen bližší skutečnosti. Průměrný muž má totiž na kontě jen něco přes 20 tisíc liber, zatímco ženy jen o tisícovku méně, než kolik je dělá v očích mužů přitažlivě bohaté.

"Finance tvoří velmi důležitou část vztahů a to se projevuje i do očekávání, které mají lidé o svých protějšcích. To se týká jak platů, tak i stavů na účtech. Možná si lidé opravdu myslí, že si za peníze koupí štěstí," říká Dax Harkins z NSI.

,