Firmy nabízejí manažerské i nekvalifikované pozice.

Firmy nabízejí manažerské i nekvalifikované pozice. | foto: Profimedia.cz

Nová Hospoda zaměstná přes 2000 lidí

  • 6
Více než 2300 lidí najde do tří let práci v průmyslové zóně Nová Hospoda u Boru na Tachovsku, kterou vlastní developerská společnost CTP Invest. Ze stoosmdesátihektarové průmyslové zóny by měla být do konce roku zaplněná téměř polovina.

Nyní tu v pěti halách sídlí sedm nadnárodních společností s lehkou výrobou, sklady nebo servisními službami.

V současné době u nich pracuje sedm set lidí, do konce roku jich bude až tisíc. "A do konce roku 2009 se jejich počet zvýší na 2300,“ řekl generální ředitel CTP Invest Ramon L. Vos.

Firmy nabízejí manažerské, kvalifikované a  nekvalifikované pozice a podle Vose zatím nemají problém sehnat zaměstnance.

Americká firma Tech Data tu loni otevřela distribuční sklad elektroniky, ze kterého je schopná zásobovat celou Evropu. Se třemi stovkami lidí je firma největším zaměstnavatelem v průmyslové zóně.

Společnost Bridgestone, světový výrobce pneumatik má u Boru na více než pěti hektarech sklad a distribuční centrálu pro oblast střední a východní Evropy. Jde o jeden z největších skladů v Česku, do kterého se najednou vejde téměř milion pneumatik.

"Ze skladu zásobujeme například Rakousko, Polsko, Maďarsko, Itálii, Rumunsko a Bulharsko,“ řekl manažer závodu Bridgestone Jiří Provalil.

V průmyslové zóně nyní podniká také logistická firma Schenker, francouzský producent speciálně upraveného papíru Arjowiggins, britská logistická firma Maurice Ward, německý Happich a japonský Nippon, distributor firem Daikin a Panasonic.

CTP Invest už v areálu investovala 5,5 miliardy korun a do tří let zde utratí dalších 2,8 miliard korun.

Firma je dceřinou společností nizozemské CTP. V Česku působí od poloviny devadesátých let, investovala tu milion euro a patří jí 53 procent tuzemského trhu lehkých průmyslových developmentů. V Plzeňském kraji obsazuje kromě Boru tisíc čtverečních metrů v plzeňské průmyslové zóně Borská pole, kde nyní dokončuje prostory pro americkou firmu Selectron nebo německou DHL.

Mezi její další projekty patří například Spielberk Office Centre v Brně nebo Axis Office Park v Ostravě.
Její sesterská společnost CTP Products koupila letos v únoru hranickou továrnu na výrobu televizních obrazovek Multidisplay od konkurzního správce zkrachovalé společnosti LG. Philips Displays.

CTP chce pokračovat ve výrobě vakuových televizních obrazovek a zachovat stávající počet zaměstnanců. Firma chce v areálu postavit nové haly pro další investory. Výrobní a obchodní plocha se tak zdvojnásobí a počet zaměstnanců by se měl ze současných dvanácti set zvýšit na tři tisíce.

,