Diskuze

Ministr Heger chce vybírat zdravotní pojištění i z dohod o provedení práce

Ministr zdravotnictvá Leoš Heger chce, aby se platilo zdravotní pojištění i z dohod o provedení práce. Nelíbí se mu totiž, že z nich stát nezíská ani korunu. Zákon chce změnit ještě letos. Už má i předběžný souhlas ministra financí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

trebovsky

10. 10. 2010 13:28
jak naivní ministr

Že dohod o provední práce (DPP) lze zneužívat právě pro úspory na pojištění (neplatí zaměstnanec ani zaměstnavatel) je sice pravda, ale zavedení pojištění není řešení proti zneužití, jen zvýšení nákladů poctivým zaměstnavatelům, kteří v některých případech formou DPP řeší legální potřebu krátkého pracovního vztahu. Ti méně poctiví mají dvě možnosti: 1. stanou se poctivými (že by z pohádek už ministr nevyrostl?), 2. přejdou k formě "peníze na dřevo", což je ale fakticky donutí mít nejen černé výdaje, ale hlavně černé příjmy!!! A těm nepoctivým je to úplně jedno, ti to praktikují už spoustu let. A zazvonil zvonec a jestli nezemřel, čte ministr pohádky dodnes ;-)

0 0
možnosti
LP

Rupert von Krazmar

7. 10. 2010 8:43
vážený pane ministře

Vy se opravdu domníváte že na výběr daní (nebo jiných poplatků) stačí jednoduché počty 1+1=2 ? Opravdu si myslíte že :,,zvedneme daně zvedneme poplatky a vybereme o tolik a tolik více,, bude fungovat? Jak dopadla zvýšená spotřební daň u nafty, piva.... ve výsledku jste na vybrali ještě méně než před zvýšením! My to prostě už nemáme kde brát, napadlo Vás třeba že také musíme být z něčeho živi?

0 0
možnosti
A

Alex..

7. 10. 2010 9:18
Re: vážený pane ministře

Takhle právě nikdo neuvažuje a je to špatně..je už všude na světě prokázáno, že když se sníží dáně, tak se vždy vybere více..ale pro některé voliče to špatně vypadá, tak to raději nikdo nedělá ;-D

0 0
možnosti
OL

punani

6. 10. 2010 13:24
jasně páni poslanci, my vám všechno zaplatíme

Mohl by mi pan Heger vysvětlit proč v této zemi platíme všechny daně nejméně dvakrát a proč budeme v budoucnu platit všechno 9x.  Opravdu to nechápu...pracuji na plný úvazek a na živnost jako vedlejší činnost.  zaměstnavatel za mě platí odvody , já platím ze mzdy odvody a ještě musím navíc platit další odvody ze živnosti.  Tak se ptám, když půjdu k lékaři mám nárok na 2 ošetření, když půjdu do důchodu dostanu dva důchody když si všechno platím 2 až 3 x.

Pánové poslanci , měli byste odříznout ty vaše přísavky, které vysávají tento stát a plní vaše zahraniční konta a pak nebude potřeba,aby to jsme to museli zase zaplatit my všichni, zatím co  vy všichni ve vládě  ,bez rozdílu politické příslušnosti, si pěkně množíte majetky a rozkrádáte tuto už skoro rozkradenou zemi.

0 0
možnosti
P

pták2

6. 10. 2010 11:38
další genius

platit, platit, platit, to pořád slyšíme od všemožných politiků zprava, zleva a bůh ví odkud. Den daňové svobody u nás nastává kdy ? CIRKA V POLOVINĚ ROKU, do té doby dřeme jako nevolníci na ........ . Sociální stát chce kdo? jak tu nějaký člověk píše. Já ne, co si kdo vyděláí to má, kdo nedělá ať nejí, starat se má stát jen o ty, kteří ne vlastní vinou (nemocí, tělesným či duševním poškozením) nejsou schopni se o sebe starat. Zdravotnictví, to je neskutečná černá díra, kde zmizí nejen peníze, ale všechno a pořád budeme slyšet, že je to málo.Doktoři budou mít pořád málo a srovnávání platů lékařů u nás a v zahraničí je zavádějící, protože olaty lékařů u nás odpovídají platovým relacím v našem státě a vytrhávat jednu, byt  třeba potřebnou kategorii, je špatné a lze podobné závěry udělat téměř u každé.

0 0
možnosti
JL

josefl

5. 10. 2010 22:38
Proboha proč?

Zatím většinu toho co stát vybral různí politici a státní zaměstnanci rozkradli. Stát si musí snížt náklady, ohlídat účelnost vynaložených peněz ministerstvy a různými úřady. Ať si nejprve zdravotní pojišťovny sníží své náklady, ať konečně začnou kontrolovat ekonomiku léčení a výkony lékařů i nemocnic, ať si krajští politici a různé firmy přestanou dělat z nemocnic zlatý důl a bude peněz dost. Jak na státní výdaje, tak na důchody i na zdravotnictví. Vždyť jednou musí nastat chvíle, kdy už nevyděláme ani na ty daně.

0 0
možnosti
AP

AntonínP

5. 10. 2010 22:44
Re: Proboha proč?

Podívejte se na http://www.uloz.to/5373444/jiste-pane-ministre-3x02-vyzva-dvb-xvid-cz-avi a zjistíte, že to není, bohužel, možné ;-D

0 0
možnosti
J

Joe_Black

5. 10. 2010 21:27
správně, správně

alespoň skončí tyto úniky. Všichni chtějí důchody, všichni chtějí sociální stát, tedy všichni musí platit. Bohužel to jinak nejde. A ještě je třeba si posvítit na Švarcsystém.

0 0
možnosti
AP

AntonínP

5. 10. 2010 22:40
Re: správně, správně

A to jste četl(a) kde? Hlavně žádný sociální stát. Sociální = socialistický = chudý se spoustou chudých (byť všech stejně) lidí. Co přinese svícení na Švarcsystém kromě vyšší nezaměstnanosti?

0 0
možnosti
L

Lev_z_Rožmitálu

5. 10. 2010 20:52
velmi prorůstové opatření

to může vypadnout z kebule jen někomu z TOP 09:-P

0 0
možnosti
H

hlava222

5. 10. 2010 17:06
Ten Heger ten tam je za koho

za ČSSD nebo snad za KSČ. 8-o?

Zvyšovat daně a komplikovat stát další a další byrokracií, to není zdá se to,  co tady 20 let slibují pravicové vlády. Za Topolánka se snížili odvody na SP všem o 1,5%, potom se dali velmi velkorysé úlevy hrstce vybraných menežérů, což snížilo roční příjmy systému určitě o 20 mld. za 3 roky další "pravicová" vláda tohle co se vybralo jednoduše bude vybírat za neuvěřitelné byrokracie po troškách.

Pravicové odvážné by bylo zavést spoluúčast třeba 10% a tímhle tu bezednou díru krásně zregulovat. Nikdo by nemohl vykazovat zbytečné výkony a lidé by si dávali na své končetiny a další tělesné části daleko větší pozor.

0 0
možnosti
K

krultheking

5. 10. 2010 15:23
pane ministre

tohle prece neni zadne reseni, je to jen haseni stodoly, zatimco hori chalupa

0 0
možnosti
L

Lev_z_Rožmitálu

5. 10. 2010 14:41
zakažte a postihujte schwarz systém

a je to:-)

0 0
možnosti
H

hlava222

5. 10. 2010 16:50
Re: zakažte a postihujte schwarz systém

Zrušte zákoník práce a zakažte odbory, když se bez tohohle obejdou živnostníci tak na co to mají mít zaměstnanci. 8-o?

Po tomhle by byl pracovní trh tak efektivní že by se k nám hrnuli investoři z celého světa, lemplové by seděli na podpoře a ti šikovní by si vydělávali slušné peníze.:-)

0 0
možnosti